Україна 44-та у рейтингу глобалізації світових економік, - Ernst&Young

Поділитися
© ZN.UA
Україна займає 44 позицію в рейтингу глобалізації світових економік з 60 країн.

У поданому сьогодні на 42-му Всесвітньому економічному форумі у Давосі звіті йдеться, що, незважаючи на невизначеність прогнозів подальшого розвитку ситуації у світовій економіці, у більшості з 60 провідних країн світу, яким досі вдавалося утримуватися від протекціонізму, тривають глобалізаційні процеси.

Україна третій рік поспіль займає 44 місце у загальному індексі (у 1995 році - 58). Торгівля є її сильною категорією: показник відкритості для торгівлі вище середнього, а також високий відсоток торгових надходжень (експорт + імпорт) до ВВП (111%, тоді як середній показник в індексі становить 99%). Проте позитивний ефект від цих двох показників нівелює оцінка "нижче середнього" щодо тарифних і нетарифних бар'єрів, зручності для міжнародної торгівлі і розрахункових обмежень.

З 2010 по 2011 рік кількість користувачів широкосмугового доступу збільшилася з 5,8 до 7,4 (на 100 осіб), відсоток торгових надходжень (експорт + імпорт) до ВВП зріс зі 103% до 111%, показник туризму (внутрішній і зовнішній, у розрахунку на 1000 осіб населення), з 863 до 938.

Показники, які покращилися за період з 1995 по 2011 рр.: приріст прямих інвестицій (внутрішніх і зовнішніх,% ВВП) з 0,7% (при середньому показнику для індексу 3,6%) до 4,1% (при середньому показнику 4,5%), розвиток туризму (внутрішній і зовнішній, у розрахунку на 1000 осіб населення), з 202 (при середньому показнику 857) до 938 (при середньому показнику 1308).

Експерти відзначають, що позитивним фактором для України є загальний обсяг торговельних надходжень (експорт + імпорт) у% ВВП, який з 1995 року залишається на рівні вище середнього за індексом. У той же час, рівень проникнення широкосмугового зв'язку та інтернету залишався нижче середнього показника в індексі, хоча і ріс досить швидкими темпами.

Проте 90% керівників компаній очікують посилення протекціоністських заходів в тому випадку, якщо світову економіку накриє друга хвиля кризи.

У той час як за прогнозами Ernst&Young у 2012 році приріст глобального ВВП складе лише 3%, дослідження Індекс рівня глобалізації знову пророкує продовження процесів глобалізації - як у цьому році, так і надалі, аж до 2015 року.

За словами директора з операційної діяльності "Ернст енд Янг" Джона Ферраро, у найближчі роки компанії доведеться зіткнутися з такими чотирма фундаментальними проблемами: - успішно працювати на швидкозростаючих ринках стає складніше, ніж раніше; - не існує універсально оптимального розміру організації; - політика набула більшого значення і при цьому стала менш передбачуваною; - хороших фахівців знайти складно.

«Вони складні і, цілком ймовірно, не будуть вирішені швидко, але, на нашу думку, гнучкість, швидка реакція і нестандартне мислення допоможуть компаніям знайти для них нові рішення», - зазначив Дж.Ферраро. !zn

Читайте також:

Шанси України залишитися осторонь від світової кризи дорівнюють нулю

Україна піднялася в рейтингу економічної свободи на 163-тє місце

Азарову байдуже, що рейтинги падають

The Economist: Україна за Януковича залишила список демократичних держав

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі