Україна і Казахстан домовилися про спільне виробництво БТРів

Поділитися
За словами міністра оборони Саламатіна, багато з того, що Україна пропонує для реалізації на зовнішніх ринках, найближчим часом буде надходити на озброєння української армії.

Україна підписала з Казахстаном угоду про спільне виробництво 100 бронетранспортерів (БТР) української розробки на суму близько $150 млн.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України, глава відомства Дмитро Саламатін назвав домовленість «без перебільшення проривом».

«Україна освоює новий ринок озброєнь і військової техніки... Чим глибше наше співробітництво з Казахстаном, тим ширші горизонти відкриваються для подальших проектів», - сказав міністр оборони.

Імідж української зброї на світових ринках потерпає від корупційних схем

За словами Саламатіна, багато з того, що Україна пропонує для реалізації на зовнішніх ринках, найближчим часом буде надходити на озброєння української армії. Він також додав, що використання можливостей підприємств вітчизняного ОПК вже найближчим часом дозволить серйозно зайнятися переозброєнням Збройних Сил України.

Зазначимо, що на організованій експозиції України в Астані представлені натурні зразки танка Т-72 UA4, бронетранспортерів БТР-4 і "Дозор-Б", автомобіля КрАЗ-5233, бойового модуля БМ-3 "Штурм", макети пострілу з протитанковою керованою ракетою "Стугна", пострілу з протитанковою керованою ракетою "Комбат", переносного протитанкового ракетного комплексу "Скіф", станції оптико-електронного придушення "Адрос-КТ-01АВ", десантного корабля на повітряній подушці "Зубр", катерів "Орлан", "Гюрза" і "Сокіл", катери "958", а також макети авіаційних та протитанкових ракет Р-27т, Р-27ЕТ, Р-27Р, Р-27ЕР, Тип-621, Тип-211.

У масштабі 1:15 демонструються також моделі танка "Оплот", бронетранспортерів БТР-3Е1 і БТР-4, багатофункціонального легкоброньованих транспортного засобу МТ-ЛБ, станції радіоелектронної розвідки "Кольчуга". !zn

Читайте також:

Україна показала на виставці озброєнь новітній танк

МЗС перевіряє «український слід» у поставках зброї для Сирії

Україна готова постачати військову техніку до Афганістану у вигляді допомоги

Ірак оштрафував Україну за зрив збройових постачань

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі