Україна і РФ підпишуть газові договори на 18 років

Поділитися
© ZN.UA
Посол Росії в Україні вважає, що нова газова угода має бути підписана до 2020 року. За його словами наразі готується нова міжурядова угода

Нова газова угода між Україною і Росією має бути підписана на період до 2020 року. Таку думку висловив надзвичайний і Повноважний посол РФ в Україні Михайло Зурабов.

«Треба мати на увазі, що угода має бути підписана не на один рік, і не на два. А, за всією вірогідністю, на період до 2020 року», - сказав посол.

Він зазначив, що готуються не просто зміни до чинної угоди, а нова міжурядова угода щодо газу.

Крім того, він вважає, що українська сторона зацікавлена ​​в здійсненні оцінки своєї ГТС ще до рішення з Південного потоку.

«Цілком очевидно, що Україна зацікавлена ​​в тому, щоб рішення по Південному потоку до моменту закінчення оцінки української ГТС не було прийнято», - сказав він.

За його словами, проекти Північного і Південного потоку впливають на обсяги прокачування газу через українську ГТС. Зурабов відзначив, що в свою чергу російська сторона зацікавлена ​​в тому, щоб Південний потік став реальністю, і, отже, вартість української ГТС була б знижена.

Посол нагадав, що за його інформацією, "оцінювачі" повинні надати вартість української ГТС 1 серпня 2012. Він також не виключає, що це може статися і раніше.

Раніше посол РФ в Україні Михайло Зурабов заявляв, що терміни підписання нової газової угоди між Україною та Росією залежать від термінів оцінки української ГТС.

Нагадаємо, що з російської сторони вже неодноразово звучали заяви про поновлення переговорів і досягнення домовленостей на «взаємоприйнятних умовах».

Відзначимо, що останній раунд переговорів на рівні міністра Бойка і глави «Газпрому» Міллера відбувся в Москві 17 січня цього року. Головним досягненням зустрічі стала домовленість «продовжити переговори».

До цього в кінці грудня 2011 року в Москву їздили прем'єр-міністр Україна Микола Азаров і президент Віктор Янукович, де провели паралельні зустрічі з президентом РФ Дмитром Медведєвим і прем'єром Володимиром Путіним. !zn

Читайте також:

Азаров запропонував здати «трубу» через морози

Україна запросила ЄС взяти участь
у переговорах щодо ГТС з Росією

Україна не піде на поступки РФ, консорціум - єдиний шлях вирішення проблеми

Лавров про газотранспортний консорціум: Ви нам, ми - вам

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі