Україна може створити ще одну «Мрію», але вже - для Росії

Поділитися
© msdn.com
На Київському авіаційному заводі готові добудувати другий надважкий транспортний літак Ан-224 "Мрія", якщо його замовить Міноборони Росії.

Про це повідомив сказав голова ради директорів ВАТ "Мотор Січ" (Запоріжжя) В'ячеслав Богуслаєв.

"У нас лежить друга "Мрія". Міністр Сердюков (міністр оборони РФ Анатолій Сердюков, - ред.) під час відвідування київського авіазаводу зацікавився цим. Запитав, чи можна доробити. Ми можемо доробити, якщо буде замовник", - сказав В.Богуслаєв журналістам у Москві.

Він нагадав, що перший і єдиний літак "Мрія" літає по всьому світу. "Возить величезні трансформатори, генератори на різні електростанції, тобто негабаритний вантаж, який не можна іншим транспортом доставити", - сказав В.Богуслаєв.

Він нагадав, що літак "Мрія", оснащений шістьма двигунами Д-18 виробництва "Мотор Січ", здатний перевозити до 225 тонн вантажів. Цими ж двигунами (4 Д-18) оснащуються важкі транспортні літаки Ан-124 "Руслан".

За словами В.Богуслаєва, українські моторобудівники модернізують двигун Д-18. "Двигун Д-18 четвертої серії буде набагато потужнішим", - сказав він.

В.Богуслаєв відзначив, що завдяки модернізації потужність двигуна збільшено з 24 тонн спочатку до 25,5 т, потім до 27 т. "Тепер наші замовники вимагають 30 тонн. Ми готові протягом двох з половиною років зробити 29-30 тонн тяги. Тоді "Руслан", який зараз літає на 6 тисяч кілометрів, буде літати на 11 тисяч", - сказав В.Богуслаєв.

Він нагадав, що сьогодні "Руслани" використовуються, зокрема, для доставки з французької Тулузи крил для "Боїнга" до США. За словами В.Богуслаєва, поки ніхто у світі не планує створити аналог "Руслана", здатний перевозити до 150 т вантажів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі