Україна опустилася на 152-ге місце в рейтингу СБ щодо легкості ведення бізнесу

Поділитися
Україна опустилася на три рядки в рейтингу сприятливості ведення бізнесу Світового банку і посіла 152-ге місце серед 183-х країн світу.

Доповідь «Ведення бізнесу 2012: Ведення бізнесу у більш прозорому світі», яка вийшла у четвер, 20 жовтня, оцінює регуляторні норми, які впливають на місцеві фірми у 183-х країнах, і складає рейтинг цих країн у 10-ти областях регулювання підприємницької діяльності, включаючи: створення підприємств, вирішення неплатоспроможності та міжнародну торгівлю. У цьому році дані доповіді охоплюють нормативні зміни з червня 2010 по травень 2011 року.

/system/ckeditor_assets404IMAGE
/system/ckeditor_assets404IMAGE
sbf_ftx/instagram


Дана доповідь демонструє, що уряди 125-ти з 183-х країн реалізували в цілому 245 бізнес-регуляторних реформ - на 13% більше, ніж минулого року. У країнах Африки на південь від Сахари, рекордна кількість країн - 36 із 46-ти - покращили умови для підприємницької діяльності у цьому році. За останні шість років, 163 країни створили більш сприятливе нормативно-правове середовище для ведення бізнесу. Китай, Індія і Російська Федерація перебувають серед 30 країн, які з часом домоглися найбільших результатів.

Цього року Сінгапур лідирує за ступенем сприятливості ведення бізнесу, за ним йдуть Гонконг (Китай), Нова Зеландія, Сполучені Штати Америки і Данія. Республіка Корея стала новачком у першій десятці. 12-ма країнами, які досягли найбільших результатів за ступенем сприятливості ведення бізнесу відразу у декількох сферах регулювання, є Марокко, Молдова, Македонія, Сан-Томе і Прінсіпі, Латвія, Кабо-Верде, Сьєрра-Леоне, Бурунді, Соломонові Острови, Республіка Корея, Вірменія та Колумбія. Дві третини з них є країнами з низьким або нижче середнього рівнями доходу.

«У той час як хронічне безробіття і необхідність створення робочих місць знаходяться в заголовках новин, уряди по всьому світу продовжують шукати шляхи вдосконалення регуляторного клімату для вітчизняного бізнесу. Малі та середні підприємства, які витягують найбільшу користь від цих реформ, є ключовими двигунами створення робочих місць у багатьох країнах світу», - зазначив Августо Лопес-Кларос, директор департаменту глобальних показників і аналізу групи Світового банку.

На тлі глобальної фінансової та економічної кризи все більше країн покращили свої системи вирішення неплатоспроможності у 2010-11 роках, у порівнянні з показниками попередніх років. 29 країн реалізували реформи у сфері вирішення неплатоспроможності, у порівнянні з 16-ти у попередньому році і 18-ти роком раніше. Більшість із цих реформ були реалізовані у країнах Східної Європи та Центральної Азії, або ж у країнах з високим рівнем доходів, які є членами Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). У країнах з низьким і нижче середнього рівнями доходами, більше 40% регуляторних реформ покращили такі інститути, як суди, кредитні бюро, а також режими вирішення неплатоспроможності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі