Україна очікує подорожчання російського газу

Поділитися
В Україні прогнозують, що російський газ подорожчає з 416 дол до 430 дол за тисячу кубометрів. Тому є сенс заздалегідь купити до 1 млрд кубометрів газу за нинішньою ціною і закачати його у підземні сховища газу.

В Україні очікують, що ціна російського газу у ІІ кварталі 2012 р. може збільшитися з поточних 416 до 430 дол за 1 тис. куб. м.

Про це з посиланням на власні джерела у НАК «Нафтогаз України» і департаменті нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міненерго повідомляє видання «Коммерсант-Украина».

"Ціна газу надалі буде лише зростати. Ми очікуємо, що у II кварталі вона збільшиться із нинішніх 416 дол до 430 дол за тисячу кубометрів. Тому є сенс заздалегідь купити до 1 млрд кубометрів газу за нинішньою ціною і закачати його у підземні сховища газу (ПСГ)", - відзначило джерело.

За його словами, відкриття "Нафтогазом" кредитної лінії у російського ВАТ «Газпромбанк» у розмірі 2 млрд дол необхідне для накопичення у ПСГ російського газу.

Як повідомлялося, для розрахунків за імпортний газ «Нафтогаз» залучить кредит у «Газпромбанку», 41,7% якого належить «Газпрому». Кредит залучається терміном на 7 років, а вартість його обслуговування складе більше 1,5 млрд дол.

Варто зазначити, що офіційно «Нафтогаз» раніше озвучував зовсім інші прогнози щодо ціни на російський газ. Заступник голови правління НАК Вадим Чупрун 27 березня висловив думку, що вартість газу, який закуповується в Росії, у II кварталі знизиться. «Я думаю, буде трохи нижче, ніж у першому кварталі», - сказав він. При цьому Чупрун не уточнив конкретної вартості газу на II квартал 2012 року.

Нагадаємо також, що газове питання стане однією з головних тем і засідання українсько-російської міждержавної комісії, яке відбудеться у кінці травня. !zn

Читайте також:

Україна довела, що не привласнювала російський газ

Азаров: якщо Росія припинить транзит газу, Україна знайде вихід

«Нафтогаз» уже знайшов охочих використовувати українські сховища газа

Єврокомісія заборонила «Газпрому» використовувати «Північний потік» на повну потужність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі