Україна розраховує на створення зони вільної торгівлі з СНД без обмежень

Поділитися
Українська сторона наполягає, що вибір євроінтеграції залишається незмінним і співробітництво в рамках ЗВТ з країнами СНД не суперечить євроінтеграції.

Україна розраховує на створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з країнами СНД без вилучень і обмежень, заявляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Андрій Клюєв.

"Ми розраховуємо на створення зони вільної торгівлі з СНД без вилучень і обмежень, що дасть можливість забезпечити взаємодоповнюючий розвиток і нову, більш прогресивну, систему відносин на цьому економічному просторі", - сказав він 17 травня, виступаючи на засіданні міжнародного клубу парламентаріїв і експертів Україна - ЄС у Києві.

При цьому він нагадав, що український вибір євроінтеграції залишається незмінним і така співпраця в рамках ЗВТ з країнами СНД не суперечить євроінтеграції. "Керівництво України розраховує на розуміння, конструктивний діалог і підтримку з боку Європейського союзу", - заявив Клюєв.

Як повідомлялося раніше, Україна не буде ратифікувати договір про вільну торгівлю з СНД в нинішній редакції, бо підписаний в Санкт-Петербурзі документ відрізняється від парафованого раніше. У нинішній редакції документ дає перевагу Росії, тому Київ веде консультації з Москвою, щоб внести в нього зміни. Доти поки переговори не приведуть до успіху, договір не буде переданий на ратифікацію. !zn

Читайте також:

Україна не буде ратифікувати договір про вільну торгівлю з СНД в нинішній редакції


Зона від зони відрізняється

Єфремов: Рада ще не готова ратифікувати договір про зону вільної торгівлі з СНД


Україна не зможе суміщати зони вільної торгівлі з СНД і Євросоюзом, - посол ЄС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі