Україна розраховує відновити ввезення сиру до Росії протягом місяця

Поділитися
© busmanagement.com
Кабмін розраховує протягом місяця залагодити суперечні питання з Росією. Наразі інспекція Росспоживнагляду працює на Менському заводі, після чого планує перевірити Пирятинський сирзавод.

Україна розраховує відновити експорт сирів до Російської Федерації протягом найближчого місяця. Про це на прес-конференції 11 квітня повідомив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк.

Присяжнюк зазначив, що зараз інспекція Росспоживнагляду працює на Менському заводі, після чого планує перевірити Пирятинський сирзавод. «Ми сподіваємося, що у квітні - середині травня ми ці питання познімаємо», - цитує міністра Ліга.net.

Присяжнюк також повідомив, що на сьогодні всі зауваження, які були пред'явлені Гадяцькому сирзаводу вже відпрацьовані, а відповідні висновки направлені у Росспоживнагляд.

Нагадаємо, раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко заявив, що обмеження на експорт українських сирів до РФ буде знято після того, як Україна усуне недоліки, виявлені російською стороною в ході перевірок українських підприємств.

Російська сторона з 7 лютого 2012 року ввела заборону на ввезення сирів деяких українських виробників, мотивуючи це тим, що продукція не відповідає техрегламенту РФ на молоко і молочну продукцію. За даними Росспоживнагляду, всього на території Росії припинено реалізацію 32 тонн сиру, ще понад 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.

Читайте також:

У Росії запевняють, що «сирна війна» велася заради здоров'я українців

Росія готова припинити «сирну війну» з Україною

Порошенко: Вирішення «сирного питання» йде за графіком

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі