Україна змогла зацікавити інвесторів видобутком газу лише на одній ділянці шельфу Чорного моря

Поділитися
Претендентів на видобуток газу на шельфі Чорного моря виявилося менше, ніж припускали - одна з виставлених на конкурс ділянок не зацікавила жодну іноземну або вітчизняну компанію.

На участь в конкурсі з розробки Скіфської нафтогазоносної ділянки, розташованої в шельфі Чорного моря, подано дві заявки. При цьому на Фороську ділянку не знайшлося жодного претендента.

Про це стало відомо сьогодні, 3 серпня, під час процедури передачі заявок Державною службою геології і надр (Держгеонадр) в Києві.

Так, перша заявка на Скіфську ділянку надійшла від компанії "ЛУКОЙЛ Оверсіз". Друга - спільна заявка відразу чотирьох компаній: ExxonMobil, Shell, Petron (дочка OMV) і НАК "Надра України". Оператором у цій заявці виступить ExxonMobil.

6 млрд грн за допуск іноземних компаній до шельфу витратять на соцініціативи Януковича

Україна оголосила конкурси на укладення угод про розподіл продукції (УРП) щодо Скіфської і Фороської ділянок Чорноморського шельфу два місяці тому, 2 червня.

Згідно з умовами конкурсу, плата за участь в ньому становить 1 млн грн. Вартість пакету конкурсної документації - 10 млн грн.

Після підписання угоди про УРП інвестор повинен буде в 10-денний термін заплатити до держбюджету мінімум 2,4 млрд грн спеціального платежу (премії).

Згідно з постановами Кабінету міністрів № 454 і № 455 від 23 травня, мінімальний обсяг інвестицій на першому етапі геологорозвідувальних робіт повинен скласти не менше 1,6 млрд грн.

Обсяг інвестицій на другому етапі, у тому числі дослідно-промислової експлуатації, як і сумарний обсяг інвестицій, необхідних, зокрема, для промислової розробки, визначається за умовами конкурсу, зазначається у документах.

Відповідно до затверджених умов, максимальна частина компенсаційної продукції, за рахунок якої інвестору будуть компенсовані його витрати, встановлена на рівні 70%, а частка держави в прибутковій продукції повинна складати не менше 20%.

Передбачається, що УРП буде укладено на 50 років.

Нагадаємо, в інтерв'ю ZN.UA міністр екології Едуард Ставицький повідомив, що 6 млрд грн коштів, отриманих за допуск іноземних компаній до шельфу, витратять на виплату соцініціатив президента Януковича. Тих самих, які покликані підняти рейтинг ПР !zn

Читайте також:

6 млрд грн за допуск іноземних компаній до шельфу витратять на соцініціативи Януковича

Промисловий видобуток газу на Юзівській і Олеській площах розпочнеться у 2017 році

Україна стане незалежною від російського газу до 2020 року, - Мінекології

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі