Україна втрачає шанс "стати Китаєм для Європи"

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Наприклад, з потенційною продуктивністю в сільському господарстві Україна могла б бути житницею Європи, але, на жаль, за останні 20 років побудови нації країна не була здатною зайняти свою позицію на ринку.

Україна може стати "новим Китаєм в Європі", але поки вона не використовує цей шанс.

Таку думку висловив виконавчий директор Siemens Ukraine Максиміліан Еггер (Maximilian Egger) в ході міжнародної конференції "Східне партнерство для зростання", організованої Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) у Відні в четвер, 24 травня.

"Коли я говорю про потенціал України, дозвольте мені процитувати виступав на інший конференції: "Україна може бути Китаєм Європи. Але ми всі знаємо, що це не так. Ще ні. Але потенціал є ", - сказав він.

Читайте: Україна невблаганно перетворюється на ресурсний придаток Китаю

"І цей потенціал рухає і мотивує мене останні п'ять років, але цей потенціал водночас є найбільшим для мене розчаруванням", - додав Еггер.

Доповідач пояснив, що коли він говорить про потенціал України, то має на увазі запаси мінеральних ресурсів, вугілля, наявність людських ресурсів, "особливо молодого покоління". "З потенційною продуктивністю в сільському господарстві Україна може бути житницею, але, на жаль, за останні 20 років побудови нації Україна не була здатною зайняти свою позицію на ринку", - констатував представник європейського бізнесу.

Читайте: Загрози для України опинитися на узбіччі світової економіки збільшуються - РНБО

Еггер зазначив, що частка бізнесу Siemens в Україні становить 0,1% від всього світового бізнесу компанії і втричі поступається частці бізнесу в Румунії, яка втричі менше за територією та більш ніж удвічі - за населенням. При цьому румунський ВВП на 10% перевищує український, а в розрахунку на душу населення це співвідношення ще більше: 13,8 тис. проти 5,8 тис. євро.

Еггер вважає, що в Україні відсутній справжній лізинг. "Це не європейський лізинг. Оренда - є, лізингу - не має. Якби банки змогли переконати український уряд реформувати законодавство щодо лізингу, це був би крок вперед", - упевнений він.

Українська сталь без модернізації виробничих потужностей не буде конкурентоспроможною на світових ринках, попереджає Еггер.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі