Україна посіла останні місця в рейтингу найбільших країн-імпортерів та експортерів

Поділитися
© epl.ee
За даними Всесвітньої організації торгівлі, Україна стала 25 за обсягами в світі імпортером, при цьому потрапити в рейтинг експортерів не вдалося.

Всесвітня торгова організація (ВТО) склала рейтинг світової зовнішньої торгівлі за 2011 рік, визначивши 30 провідних країн-експортерів та імпортерів.
Згідно з рейтингом, оприлюдненим на сайті організації, найбільшим експортером став Китай, за яким йдуть США і Німеччина з невеликим відставанням один від одного. Російська Федерація посіла дев'яте місце.
Провідним імпортером виявилися Сполучені Штати, а також Китай і Німеччина; Росія посіла 17 місце.
Що стосується України, то в 2011 році, за даними СОТ, вона посіла 25 місце в рейтингу світових імпортерів (без обліку торгівлі всередині ЄС) товарів з часткою на глобальному ринку в 0,6% і обсягом $ 83 млрд.
У рейтинг 30 найбільших експортерів Україна не потрапила.
Також, за даними СОТ, Україна посіла 23 місце серед експортерів і 30 серед імпортерів комерційних послуг (без урахування торгівлі всередині ЄС) з часткою 0,6% і 0,5% відповідно.
Як повідомлялося, імпорт товарів і послуг в Україну в 2011 році виріс до $88,9 млрд, (з $ 66 млрд в 2010 році), експорт - до $ 82 млрд (з $ 63 млрд в 2010 році). «Мінус» зовнішньої торгівлі (негативне сальдо зовнішньоторговельного балансу) України в минулому році склав $6,7 млрд (в 2010-му - $ 3 млрд).
Нагадаємо, що цього року через "погіршення оцінок кон'юнктури світових товарних ринків" уряд знизив прогноз зростання експорту товарів і послуг з 9,2% до 6,3%, імпорт - з 13,3% до 6,4%. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі