Українцям старше 45 років будуть видавати по 11 тисяч гривень на зміну фаху

Поділитися
© serc.carleton.edu
Українцям, яким 45 і більше років, надаватимуться ваучери, завдяки яким можна буде отримати нову спеціальність або додаткову освіту. Для отримання ваучера необхідний стаж роботи не менше 15 років.

В Україні незабаром введуть ваучери на кошти для навчання для отримання нової професії або підвищення кваліфікації. Про це повідомив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко.

«Багато людей з віком стають неконкурентоспроможними. У той час як за кордоном людина постійно вчиться, у нас немає ніякого навчання. Тому ми будемо надавати спеціальний ваучер людям, яким 45 і більше років, і які мають 15 років трудового стажу. Таким чином, людина буде отримувати 11 630 гривень. За рахунок цього ваучера вона зможе отримати іншу спеціальність», - сказав він, пише Сегодня.

За його словами, цих коштів не вистачить на другу вищу освіту, але якщо людина вкладе кілька тисяч, то зможе навчатися у вищому навчальному закладі. Якщо ж у неї немає такого бажання або можливості, тоді на ці кошти вона може просто підвищити свою кваліфікацію у будь-який інший спосіб.

«Тобто ми даємо можливість людині пройти навчання і бути більш конкурентоспроможною на ринку праці», - підсумував віце-прем'єр.

Раніше Тігіпко повідомив, що для 9 мільйонів пенсіонерів пенсії підвищать на сто гривень. Значне збільшення виплат в цьому році отримають також інваліди та ветерани війни, сім'ї загиблих і померлих учасників війни і інші, найменш захищені українці. !zn

Читайте також:

Тігіпко порахував, скільки в Україні дорогих машин, квартир і яхт потрапить під новий податок на розкіш

Азаров запропонував ввести пільги для чесних і щедрих роботодавців

Дефіцит Пенсійного фонду склав понад 30 млрд грн

З 1 травня розпочнуться виплати обіцяних Януковичем підвищень до пенсій

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі