Україна накопичила у своїх підземних сховищах 17,5 млрд кубометрів газу

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
«Укртрансгаз» закачала в ПСГ 9,876 млрд куб. м газу, що на 17% більше, ніж встановлено планом. Всього в 12-ти сховищах, які обслуговує компанія, зараз накопичено 16,791 млрд куб. м. Ще 0,7 млрд куб. м розміщено в одне ПСГ, обслуговуване ДАК "Чорноморнафтогаз". Таким чином, запаси газу у всіх 13-ти українських ПСГ становлять 17,5 млрд куб.

В українських підземних сховищах газу (ПСГ) станом на 4 вересня розміщено 17,5 млрд куб. м природного газу. Про це свідчать дані, отримані ZN.UA від джерела в Міненерговуглепромі.

Зокрема, з початку сезону закачування (з 15 квітня) ДК «Укртрансгаз» (дочірня компанія НАК «Нафтогаз України») закачала в ПСГ 9,876 млрд куб. м газу, що на 17% більше, ніж встановлено планом. Всього в 12-ти сховищах, які обслуговує «Укртрансгаз», накопичено 16,791 млрд куб. м.

Ще 0,7 млрд куб. м розміщено в одне ПСГ, обслуговуване ДАК "Чорноморнафтогаз". Таким чином, запаси газу у всіх 13-ти українських ПСГ становлять 17,5 млрд куб.

Нагадаємо, раніше міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко повідомив, що до початку опалювального сезону Україна має намір накопичити 21 млрд куб.м. природного газу.

Разом з тим нагадаємо, що ще раніше начальник департаменту науково-технічної діяльності та зовнішніх зв'язків «Укртрансгазу» Роман Шимко повідомляв, що в підземні сховища в нинішньому сезоні буде закачано всього 17-18 млрд кубометрів газу.

Як повідомлялося, цього року «Нафтогаз» запропонував потурбуватися про резервне запасі газу його продавцю - «Газпрому», адже саме з ним покупці (країни ЄС, СНД, Туреччина та ін) уклали контракти на безперебійне постачання газу.

Україна володіє 13-тьма ПСГ. Активна ємність 12-ти ПСГ, що обслуговуються "Укртрансгазом", становить близько 32 млрд куб. м. Ще одне ПСГ обслуговує ДАК "Чорноморнафтогаз"; воно здатне зберігати близько 1 млрд куб. м газу.

Зазвичай до початку опалювального сезону «Укртрансгаз» накопичував у ПСГ 22-25 млрд куб. м газу для гарантії забезпечення газом українських споживачів та безперебійного транзиту в ЄС. Але в цьому році "Нафтогаз України" має намір закачати об'єми, яких буде достатньо саме Україні для проходження опалювального сезону. !zn

Читайте також:

З початку сезону в українські підземні сховища закачано 3,7 млрд кубометрів газу


«Газпром» змусив Україну рятувати його транзит за рахунок «Нафтогазу»


«Газпром» наперед лякає Європу порожніми українськими газосховищами

Україна відмовилася від резерву газу для потреб Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі