Україна витратила на підготовку до Євро-2012 у 7 разів менше грошей, ніж Польща

Поділитися
© uefa.com
Будівництво аеропортів, доріг, підготовка транспортної інфраструктури обійшлася українському бюджету у 5 млрд доларів. У Кабміні сподіваються повернути витрачені кошти за рахунок збільшення потоку туристів.

Підготовка до проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу 2012 року обійшлася Україні у 5 млрд доларів, тоді як Польщі - у 34 млрд. Про це віце-прем'єр-міністр - міністр інфраструктури Борис Колесніков розповів в інтерв'ю виданню «Коммерсант-Украина».

«Операційні витрати України на проведення Євро склали 55 млн доларів. Ці гроші витрачені разово і не будуть повернуті. Вони пішли на мовну підготовку персоналу, рекламну, інформаційну підтримку турніру. Загальна ж вартість підготовки до чемпіонату склала 5 млрд доларів. Ці кошти переважно були спрямовані на будівництво аеропортів, доріг, підготовку транспортної інфраструктури. А Польща витратила на підготовку до чемпіонату 34 млрд доларів», - сказав Колесніков.

Віце-прем'єр підкреслив, що Україна може повернути вкладені кошти. «Я думаю, на туризмі Україна заробить в рази більше. Вважаю, мінімальна виручка складе 1,3-1,5 млрд доларів. Нам би дуже хотілося, щоб український бізнес почав працювати на повну потужність. У приймаючих містах у нас багато ресторанів, кафе, готелів дуже високого рівня. І ви не забувайте, що в цілому чемпіонат - це дуже хороший промоушен для нашої країни. Що ж стосується інвестицій в аеропорти, то їх будували не тільки до Євро. Вони розраховані на 30-40 років, а експлуатація злітно-посадкових смуг - на 75 років. Це довгострокові вкладення», - зазначив він.

За словами Колеснікова, експерти прогнозують, що за час проведення Євро-2012 Україну відвідають від 800 тис. до 1,2 млн туристів. !zn

Читайте також:

Україна очікує на Євро-2012 до 1,2 мільйона туристів, експерти - до 500 тисяч

Азаров заявив, що бойкот Євро-2012 уже позначився на притоці туристів

Кабмін: Українські дороги готові до Євро-2012 «на четвірку» (відео)

Уболівальники Євро-2012 розкупили всі місця у п'ятизіркових готелях

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі