Україна витратить 100 мільйонів доларів кредиту на сміття

Поділитися
© Getty Images
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства планує отримати кредит у розмірі 100 мільйонів доларів у Світового банку для фінансування інфраструктурних проектів у рамках Національного проекту «Чисте місто». Проект передбачає будівництво сміттєпереробних заводів у 10 містах України. Про це йшлося в ході зустрічі першого заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича з представниками Світового банку.

Згідно з інформацією міністерства, на сьогодні розроблено проектно-кошторисну документацію для реалізації проекту «Чисте місто» у містах Вознесенськ (45 мільйонів гривень), Тернопіль (24 мільйони гривень), Чернівці (60 мільйонів гривень) та Івано-Франківськ (34 мільйони гривень) . Наразі проходить відбір ще шести міст.

Хіврич заявив, що Українська влада зацікавлена в отриманні додаткових коштів з боку Світового банку для реалізації інвестиційних проектів у сфері водопостачання, водовідведення (200 мільйонів доларів) та в сфері теплопостачання (200 мільйонів доларів).

Зведення сміттєпереробних заводів передбачено національним проектом «Чисте місто», який Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства буде реалізовувати спільно з Державним агентством з управління національними проектами.

Програма проекту включає в себе спорудження сміттєпереробних заводів або ліній з переробки твердих побутових відходів (папір, скло, пластик), які б могли випускати вторинну сировину й утилізувати інші відходи.

Будівництво заводів буде здійснюватися загалом за інвестиційні кошти. У листопаді 2010 року у міністерства були попередні домовленості з ЄБРР та Світовим банком про надання кредитів.

За матеріалами прес-служби Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства

Поділитися
Підготував/ла Дубенко Вадим
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі