Україна здійснить постачання Таїланду 49 танків «Оплот» на суму 240 млн доларів

Поділитися
Україна здійснить постачання Королівській армії Таїланду 49 основних бойових танків (ОБТ) «Оплот». Контракт на постачання бронетехніки було підписано у четвер, 1 вересня, держкомпанією «Укрспецекспорт» і представниками Королівської тайської армії.

Деталі контракту у держкомпанії не уточнили. Разом з тим в «Укрспецекспорті» відзначили, що укладена угода є однією з найбільших у сфері ВТС на постачання бронетехніки.

За даними джерел в оборонному секторі, сума операції оцінюється у близько 240 млн дол.

У даний час Україна забезпечує постачання до Таїланду БТР-3Е1. Загальна сума контрактів, укладених у 2006 і 2011 роках, оцінюється у 270 млн дол.

Танк БМ «Оплот» розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування (ХКБМ) імені Морозова на основі відомого на світовому ринку українського Т-84 і, за оцінками фахівців, має хороші ринкові перспективи.

Створений на замовлення Міноборони «Оплот» буде оснащено, зокрема, сучасними системами захисту зв'язку і управління озброєнням, включаючи активну систему протидії високоточній зброї, приладами нічного бачення, дистанційно-керованим кулеметом.

У травні 2009 року танк був прийнятий на озброєння ЗСУ.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі