Україна знову відкрила кордони для білоруського молока

Поділитися
© niklife.com.ua
Дев'ять білоруських молокопереробних підприємств отримали можливість повернутися на український ринок. «Торгова війна» між Києвом і Мінськом тривала більше двох місяців.

Державна ветеринарна і фітосанітарна служба України дозволила дев'яти молокопереробним підприємствам з Білорусі постачання продукції на український ринок.

Як повідомляється на офіційному веб-сайті Держветфітослужби, таке рішення прийнято на підставі домовленостей, досягнутих в ході засідання україно-білоруської комісії 3 травня поточного року.

Право постачати продукцію в Україну, зокрема, отримали ВАТ «Рогачевський молочно-консервний комбінат», «Мозирські молочні продукти», ВАТ «Молочні продукти», «Агрокомбінат Снов», ВАТ «Савушкін продукт», ВАТ «Березовський сироробний комбінат», ВАТ «Бабусин глечик», ВАТ «Беллакт», ВАТ «Щучинський маслосирзавод».

Як повідомлялося, з 1 березня 2012 року Держветфітослужба України тимчасово призупинила ввезення молочних продуктів і свинини з Білорусі, оскільки, за заявою служби, в них був перевищений максимально допустимий рівень ветеринарних препаратів.

Після цього перший заступник голови Держветфітослужби Володимир Горжеєв заявив, що за умови надання гарантій контролю ситуації з молочною продукцією заборону знімуть. !zn

Читайте також:

Україна не має наміру вводити зустрічні санкції проти країн-членів Митного союзу

Президент схвалив новий порядок ведення «торгових воєн»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі