Україні готові відшкодувати збитки від вступу до Митного союзу

Поділитися
Учасники Митного союзу ЄЕП готові заплатити країнам СОТ за вступ до нього України.

Члени митного союзу Єдиного економічного простору (ЄЕП) готові компенсувати можливі втрати України через її членство у СОТ, у разі її вступу до союзу. Про це заявив урядовий уповноважений зі співпраці з РФ, країнами СНД і ЄврАзЕС Валерій Мунтіян.

"У нас розрахований песимістичний сценарій, і якщо країни СОТ виставлять нам компенсації, країни митного союзу готові взяти на себе цей тягар і розподілити. Мова йде про компенсацію 1,9 млрд дол", - заявив він.

Раніше голова комітету Держдуми РФ з енергетики Іван Грачов заявляв, що Україна може мати таку ж ціну на газ, як у Росії, якщо вступить до Митного союзу.

За його словами, членство у СОТ не може стати перешкодою для України у разі вступу в митний союз.

Він зазначив, що згідно з тими очікуваннями, які були закладені, якщо Україна буде учасником митного союзу, то для України це буде додатково плюс 1,5% зростання ВВП», - додав він.

Нагадаємо, раніше президент України Віктор Янукович заявив, що Україна і Росія також шукають форми співпраці в рамках Митного союзу. За його словами, це залежатиме від «багатьох складових».

Також раніше голова Верховної Ради Володимир Литвин допустив, що через позицію ЄС у справі Ю.Тимошенко Україна може віддати перевагу «економічній вигоді» Митного союзу (МС) з Росією
. !zn

Читайте також:

Путін: Україна сама прийде до Митного союзу


Колесніков вважає, що МС - це сир у мишоловці


Для Росії важливіша українська ГТС, ніж членство України у МС

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі