Ураган «Сенді» обійшовся Нью-Йорку у $30 млрд

Поділитися
На відновлення руйнувань від урагану Сенді, який пройшов по штату Нью-Йорк 29 жовтня, буде потрібно $30 млрд.

Мер Нью-Йорка Майкл Блумберг повідомив, що ураган «Сенді», який обрушився в кінці жовтня на Східне узбережжя США, завдав економіці найбільшого у США мегаполісу збиток у розмірі 32,8 мільярда доларів.

Ще 9,1 мільярда доведеться витратити на заходи щодо запобігання наслідків майбутніх ударів стихії.

Наслідки «Сенді» виявилися серйознішими, ніж наслідки урагану «Катріна» у 2005 році, якщо не враховувати людські жертви. Тоді загинули 1833 людини, а через «Сенді» - близько 110 американців.

Разом з сусіднім штатом Нью-Джерсі Нью-Йорку буде потрібно на відновлення 62,61 мільярда доларів. Раніше губернатор міста Нью-Йорка Майкл Блумберг повідомив, що вартість відновлювальних робіт складе близько 19 мільярдів доларів.

При цьому влада штату Нью-Йорк підкреслила, що витрати такого порядку будуть непосильним завданням для бюджету, закликала федеральний уряд виділити фінансову допомогу. Блумберг у свою чергу визнав, що без якнайшвидших фінансових впливів з федерального бюджету місто буде відновлюватися дуже довго.

Нагадаємо, в результаті урагану у Нью-Йорку були затоплені тунелі метро, вийшли з ладу лінії електропередачі, пошкоджено десятки тисяч будинків. Постраждав і символ міста, «Статуя свободи», яку щойно відкрили після ремонту, що тривав рік. Тепер монумент знову доведеться закрити на ремонт щонайменше до кінця 2012 року.

Ураган Сенді забрав у США життя більше 100 осіб. Тільки у Нью-Йорку від удару стихії загинули 43 людини. У 2005 році в результаті проходження урагану Катріна економіка США втратила більше 145 мільярдів доларів. !zn

Читайте також:

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі