Уряд не дає банкам кредитувати українські підприємства, - Шпек

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Неефективна політика уряду заважає кредитуванню банками корпоративного сектора економіки України.

Про це заявив радник президента, член Ради НБУ, старший радник «Альфа-Банку» Роман Шпек на засіданні Фінансового прес-клубу «Валютні ресурси: як їх утримати в банківській системі та примусити працювати на економіку?», який було проведено за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

Банкір зауважив, що урядова політика фінансового знекровлення вітчизняних підприємств (через неповернення ПДВ, стягнення наперед податку на прибуток тощо) змушує банківські установи звертати увагу на інші сегменти ринку.

«Банк може дати кошти на новий проект, але не може кредитувати фінансові проблеми позичальника. Загальний стан економіки призводить до того, що нас штовхають в інші сектори економіки. А ми хотіли б працювати з корпоративним сектором», - наголосив Р. Шпек.

Експерт також назвав неефективними дії уряду щодо реформування економіки. На його думку, зокрема, зниження вартості російського газу все одно не вирішить проблему дефіциту бюджету.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі