Збитки від землетрусу в Японії оцінили у 150 мільярдів доларів

Поділитися
© пресс-служба Хмельницької облради
Американська корпорація 3M оцінила витрати на відновлення Японії від землетрусу на суму від 50 до 150 млрд доларів. Про це повідомляє агентство Bloomberg, посилаючись на офіційні дані 3M.

У 3M відзначають, що через землетрус економіка Японії спочатку значно постраждає, але потім необхідність відсторонення зруйнованих сіл і міст надасть додаткові стимули для зростання ВВП.

Якщо витрати виявляться на верхній межі прогнозу 3М, то збитки від землетрусу перевершать збитки від ураганів «Ріта» і «Катріна», які зруйнували міста і села на березі Мексиканської затоки і стали одними з найбільш руйнівних в історії США. Витрати на відновлення після цих ураганів в уряді США оцінювали у 70-130 млрд доларів.

Раніше свою оцінку руйнувань у Японії дала компанія AIR Worldwide, що спеціалізується на програмному забезпеченні, здатному моделювати ризики від стихійних лих. У цій компанії вважають, що через землетрус постраждало застраховане майно на 14,5-34,6 млрд доларів (1,2-2,8 трлн єн). Ця оцінка не враховувала руйнувань від цунамі.

Нагадаємо, 11 березня на північно-східне узбережжя Японії обрушилося потужне цунамі, викликане землетрусом потужністю 8,9-9 балів за шкалою Ріхтера. Висота хвилі місцями досягала десяти метрів. Було змито цілі населені пункти.

За матеріалами Bloomberg

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі