Збільшити бюджетні доходи можна завдяки загальному декларуванню доходів

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Декларування видатків необхідно обов'язково поширити на всіх держслужбовців і політиків, членів їх сім'ї до третьої лінії споріднення. При цьому паралельно потрібно вводити дієву систему притягнення до відповідальності (як адміністративної, так і кримінальної) за порушення «декларованих» правил.
Поступовий розвиток системи загального декларування доходів громадян сприятиме «детінізації» економіки України та посилення боротьби з корупцією в державі.
Таку думку в коментарях «...» висловив експерт з питань бюджетної політики Асоціації міст України Олександр Слобожан.
«У комплексі це сприяло б збільшенню надходжень до бюджетів усіх рівнів», - вважає фахівець.
На думку Cлобожан, декларування витрат необхідно обов'язково поширити на всіх держслужбовців і політиків, членів їх сім'ї до третьої лінії споріднення. При цьому паралельно потрібно вводити дієву систему притягнення до відповідальності (як адміністративної, так і кримінальної) за порушення «декларованих» правил.
Разом з тим представник Асоціації міст України висловив думку, що все суспільство поки не зовсім готове до запровадження загального декларування доходів. На його думку, це сприятиме підвищенню податкової культури більшості громадян можливо, насамперед, підвищенню рівня їх життя.
Нагадаємо, що в червні податківці повідомили про намір ініціювати загальне декларування доходів громадян. Якщо Верховна Рада підтримає цю ідею, ДПСУ прогнозує триразове збільшення збору податків з громадян і виведення їх зарплат з «тіні». У податковій службі сподіваються, що відповідні зміни до Податкового кодексу набудуть чинності з 1 січня 2013 року. !zn
Читайте також:
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі