В АП не бояться торгових воєн з Росією

Поділитися
© khodorkovsky.ru
Затягування газових перемовин і претензії Росії до українських виробників сиру не погіршать двосторонні українсько-російські відносини.

Затягування газових перемовин і претензії Росії до українських виробників сиру не погіршать двосторонні українсько-російські відносини.

Впевненість у цьому висловив радник президента - керівник головного управління з питань міжнародних відносин Адміністрації президента Андрій Гончарук на прес-конференції в Києві у понеділок, 6 лютого.

"Як це може відбитися в цілому на наших відносинах, я думаю, напевно, гіршими воно їх не зробить, але певним стримуючим фактором для подальшого поступального розвитку може стати", - сказав він.

На думку А.Гончарука, перемовини щодо газу невиправдано затяглися, українська сторона очікувала їхнього завершення ще у кінці 2011 року.

У той же час, він не вірить у можливість "торгових воєн" між Україною і Росією - навіть незважаючи на претензії російської сторони до українських виробників сиру.

"Що стосується торгових воєн, я думаю, що у тих масштабах, в яких вони відбувалися у попередні роки ... знали ми періоди і більш напружені щодо нашої торгівлі, я думаю, що це перетікати в такі речі, принаймні, виходячи з рівня відносин та діалогу, не повинно", - заявив А.Гончарук.

"Хоча ця словесна риторика між відповідним відомством РФ і заявами українських чиновників не дає зрозумілої відповіді, що ж там відбувається і як", - додав він.

На думку А.Гончарука, необхідно "підняти" рівень дискусії, можливо, на рівень відповідних міністерств для більш чіткої оцінки ситуації.

Разом з тим нагадаємо, що голова Росспоживнагляду Геннадій Оніщенко буквально вчора заявив, що «офіційна влада України» зарекомендувала себе «як неспроможна у вирішенні рядових питань». !
zn

Читайте також:

Росія збирається заборонити український сир вже цього тижня

Перемовини з РФ тривають, але рішення поки немає


Білорусь слідом за Росією розкритикувала український сир

Україна вимагатиме від Росії доказів про погану якість сиру

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі