В Азарова хочуть будувати нові будинки під програму 3%-вої іпотеки

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Сьогодні є близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обласних адміністрацій, можна будувати доступне житло.

Іпотечні кредити під 3% в рамках держпрограми мають видаватися не лише на придбання квартир в існуючих недобудовах, але й об’єктах, що зводяться з «нуля».

Таку думку висловив директор департаменту державних програм та розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий під час круглого столу «Доступне та комфортне житло: як працюють механізми зниження ставок за кредитами на придбання та ремонт житла?», який 14 червня провела Ліга фінансового розвитку за підтримки проекту USAID «Розвиток фінансового сектору» FINREP та тижневика «Дзеркало тижня. Україна».

«Сьогодні є близько 1,5 тис. га земельних ділянок, на яких, за даними обласних адміністрацій, можна будувати доступне житло. До них підведені інженерні мережі і тут можна починати будівництво в найближчий час», - зауважив представник Мінрегіону.

За словами Непомнящого, для активізації кредитування забудовників, які реалізовують проекти з «нуля», потрібно внести зміни до законодавства, які б уможливили надання у заставу банкам земельних ділянок під забудовою. Такий законопроект уже внесений до Верховної Ради.

Як уточнив заступник голови правління «Ощадбанку» Антон Тютюн, на сьогодні зазначена земля не належить забудовнику, і банки відповідно не можуть звернути стягнення на предмет іпотеки. «Для банку краще, коли у нього є кредитування і юрособи, і фізособи в одному пакеті. Тому що ми бачимо і обороти забудовника, і його продажу, і бачимо який попит на його квартири, можемо регулювати якимсь чином ціноутворення по цьому об'єкту. Банку тільки краще від цього», - зауважив фінансист. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв з 2013 року європейські технології для будівництва доступного житла

В Україні укладено перший договір за програмою іпотеки від Януковича

Коли два-три відсотки - фантастика

Недоступна «доступність» новобудов

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі