У бюджеті-2013 вперше за історію України не виділено ані копійки на житло для військових

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кабмін викинув із проекту бюджету видатки на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. Забезпечити військових квартирами пропонується за рахунок кредитування.

Депутат від Партії регіонів, колишній міністр оборони Олександр Кузьмук розкритикував проект держбюджету на 2013 рік за відсутність у ньому видатків на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. Про це він сказав на засіданні Ради.

«Вперше за історію України жодної копійки немає на будівництво і придбання житла для військовослужбовців. А це вже соціальний удар по Збройним силам», - сказав він.

У відповідь на цю критику перший заступник міністра фінансів Анатолій Мярковський, що представляв доопрацьований проект держбюджету, зазначив, що Кабмін при формуванні проекту зосередився на збільшенні фінансування соціально захищених статей бюджету, зокрема статей, що передбачають виплати заробітних плат військовослужбовцям.

При цьому, за його словами, сума фонду щодо грошового забезпечення військовослужбовців у 2013 році буде збільшена на 5,7% - з 23,8 млрд гривень у 2012 році до 25,2 млрд гривень.

Він підкреслив, що фінансування всіх капітальних витрат, у тому числі на будівництво та придбання квартир, пропонується здійснювати на умовах кредитування і надалі відшкодування за рахунок коштів бюджету основної суми кредитів і відповідних відсотків.

Напередодні Рада почала розглядати проект держбюджету на наступний рік. Кабмін запропонував парламенту прийняти бюджет з доходами 361,5 млрд гривень і витратами 410,7 млрд гривень. !zn

Читайте також:

Кабмін вніс до парламенту проект бюджету на 2013 рік

Кабмін затвердив проект держбюджету-2013 з прогнозом ВВП 3,4% та інфляцією 4,8%

«Батьківщина»: До держбюджету-2013 не закладено підвищення соціальних стандартів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі