У день річниці аварії на ЧАЕС почнуть будувати другий саркофаг

Поділитися
Новий саркофаг над аварійним блоком ЧАЕС почнуть будувати у річницю катастрофи. Об'єкт розрахований на 100 років експлуатації і дасть можливість здійснити витяг паливовмісних матеріалів та їхнє кондиціонування для подальшого безпечного зберігання.

Будівництво нового укриття над аварійним блоком Чорнобильської АЕС Україна почне 26 квітня. Про це заявив президент України Віктор Янукович в ході саміту з питань ядерної безпеки у Сеулі.

Янукович висловив подяку міжнародному співтовариству за підтримку, яку отримала Україна у подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи, передає прес-служба президента України.

«Торішня Київська міжнародна конференція донорів була успішною, і 26 квітня Україна починає будівництво нового конфайнмента над аварійним блоком Чорнобильської атомної станції», - додав він.

Глава держави підкреслив, що в Україні «реалізується багаторівневий, інтегрований підхід до забезпечення ядерної безпеки».

Новий саркофаг є арочною конструкцією з прольотом 257,4 метра, висотою 108,4 метра і довжиною 150 метрів. Об'єкт розрахований на 100 років експлуатації і дасть можливість здійснити витяг паливовмісних матеріалів та їхнє кондиціонування для подальшого безпечного зберігання.

У квітні 2011 року Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) надав допомогу уряду України в організації міжнародної конференції зі збору коштів для покриття відсутнього фінансування проектів Чорнобильського фонду «Укриття» і «Рахунку ядерної безпеки». Банк спільно з іншими донорами повідомив про виділення 750 мільйонів євро на перетворення Чорнобильської атомної електростанції на екологічно безпечний об'єкт. В цілому, будівництво арки нового саркофага на ЧАЕС буде коштувати 935 мільйонів євро. !zn

Читайте також:

Туристам знову дозволили відвідувати чорнобильську зону

Вплив об'єкту «Укриття» на навколишнє середовище зараз менший, ніж від блоку діючої АЕС

Чорнобильську зону хочуть перетворити на всеукраїнську оздоровницю

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі