В Євросоюзі виключають повторення грецького сценарію в інших країнах

Поділитися
Греція - це унікальний і ізольований випадок, який не повториться у жодній іншій країні ЄС.

Зона євро не допустить повторення грецького сценарію у жодній іншій країні спільноти. Про це заявив у вівторок, 21 лютого, єврокомісар з економічної та фінансової політики Оллі Рен за підсумками засідання Ради ЄС на рівні міністрів економіки і фінансів (ЕКОФІН).

«Греція - це унікальний і ізольований випадок, який не повториться у жодній іншій країні ЄС. Ірландія і Португалія ефективно виконують свої програми фінансової консолідації та їхня ситуація не співвідносна з грецькою», - підкреслив він.

«Грецька політика протягом останнього десятиліття призвела до драматичного зростання вартості робочої сили, в першу чергу, у державному секторі. Нинішня програма структурних реформ у Греції спрямована на виправлення цієї ситуації та відновлення конкурентоспроможності країни», - підкреслив він.

Він також виключив можливість поширення кризи на інші країни зони євро, для чого «передбачається значне розширення позикових можливостей нині діючого тимчасово Європейського фонду фінансової стабільності і постійного Європейського стабілізаційного механізму, що запускається в липні йому на зміну», - підкреслив Оллі Рен.

Наразі позикові можливості європейських стабілізаційних структур не підвищують 500 млрд євро. Питання про їхнє збільшення буде обговорюватися на самітах ЄС і зони євро 2 березня у Брюсселі.

Як повідомлялося, міністри фінансів єврозони затвердили остаточний план з порятунку Греції від боргової кризи. Афіни отримають транш у 130 млрд євро в обмін на зобов'язання скоротити держборг з нинішніх 160% до 121% ВВП до 2020 року.

Ця фінансова допомога допоможе Греції уникнути банкрутства у березні, коли прийде час величезних виплат за держборгом. Також буде списано близько 100 млрд євро, позичених Греції приватними кредиторами: вони згодні на 70% зменшення суми боргу. !zn

Читайте також

Єврогрупа погодила план порятунку Греції від кризи

У Греції призупинили футбольний чемпіонат, протестуючи проти антикризових заходів

Президент Греції відмовився від зарплати 85 000 євро на рік

У центрі Афін демонстранти підпалили більше 40 будинків, госпіталізовано 70 осіб

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі