У LG Electronics змінили керівництво

Поділитися
Корейська LG Electronics повідомила про відставку свого генерального директора. Аналітики кажуть, що Нам Йонг подав у відставку через провалену кампанію з глобального реструктурування бізнесу стільникових телефонів. LG збиралася реструктурувати бізнес, орієнтуючи його на більш прибуткові смартфони верхньої цінової категорії.
Корейська LG Electronics повідомила про відставку свого генерального директора. Аналітики кажуть, що Нам Йонг подав у відставку через провалену кампанію з глобального реструктурування бізнесу стільникових телефонів. LG збиралася реструктурувати бізнес, орієнтуючи його на більш прибуткові смартфони верхньої цінової категорії.Згідно з повідомленням компанії, новим гендиректором компанії призначений 59-річний Ку Бон Джун, родич сім'ї засновників всього конгломерату компаній Lucky Goldstar (LG). Раніше він очолював напрямок міжнародних продажів і був керівником LG International, а також одним з топ-менеджерів компанії LG Display, що займається випуском РК-панелей. У компанії говорять, що новий голова компанії є рідним братом Ку Бон Муна - засновника і голови конгломерату компаній LG у Південній Кореї. Експерти кажуть, що даний крок компанії, коли на стільниковий бізнес ставиться ключовий керівник компанії, говорить про те, що LG бачить у телефонному бізнесі стратегічний для себе напрямок. Нагадаємо, що із 2005 по 2008 роки LG піднялася у світовому рейтингу виробників стільникових телефонів із шостого на третє місце, але торік під тиском новачків ринку, зокрема Apple і Google, знову скотилася нижче 10%-ного ринкового бар'єру. Гірше того, на найбільш маржинальному ринку смартфонів, частка компанії взагалі мінімальна. Виправити становище виробник сподівається за рахунок майбутнього релізу Android-смартфона LG Optimus One, продажі якого можуть перевищити 10 млн одиниць, а реалізація розпочнеться відразу в мережах 120 мобільних операторів по всьому світу. В LG визнають, що зараз бізнес із випуску смартфонів не надто прибутковий, але в найближчі квартали ситуація повинна змінитися. Апарат Optimus One буде працювати на базі ОС Android 2.2 і продаватися він почне відразу після запуску в мережах 120 операторів у 90 країнах світу. Першими, на початку жовтня, його зможуть придбати європейські користувачі послуг стільникового зв'язку. "У LG дуже високі очікування. Ми прогнозуємо продаж більше 10 млн пристроїв", - говорить Скотт Ан, президент LG Mobile. Також компанія має намір випустити рішення Optimus Chic, яке буде націлене на середній ціновий сегмент. У Європі продажі цього смартфона стартують у листопаді, а в інших регіонах - ближче до кінця року. Загалом за попередній квартал компанія продала 30,6 млн апаратів, поступившись за обсягами продажів фінській Nokia і корейській Samsung Electronics. Згідно із заявою виробника, потужність апаратної начинки Optimus в реальних мультимедійних обчисленнях буде приблизно вдвічі більшою за інші смартфони, що працюють на основі гигагерцевих процесорів. Також в LG обіцяють, що Optimus будуть оснащені "безпрецедентно" широким інтернет-функціоналом, а за рахунок вбудованого на апаратному рівні у чіп Nvidia Tegra 2 набору мультимедійних інструкцій для роботи з HD-відео, якісні відеозаписи у високій роздільній здатності можна буде дивитися безпосередньо на екрані мобільника.

За матеріалами CyberSecurity.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі