У Нацбанку оголосили гривню стабільною і порадили зберігати гроші в банках (ВІДЕО)

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У Національному банку заявили, що стабільність гривні є очевидною і що в цьому може переконатися кожен. Тим часом курс гривні на міжбанку оновив черговий трирічний мінімум, опустившись до 8,25 грн/долар.

У Національному банку не бачать ніяких підстав для песимістичних прогнозів щодо курсу гривні. Про це заявив директор департаменту з управління валютним резервом НБУ Олександр Дубіхвост під час «гарячої лінії».

«Українська валюта стабільна. Всі ми це бачимо. Ті заходи, які застосовує Національний банк, - перш за все це заходи з управління ліквідності банківської системи, які не дозволяють розгойдувати цей ринок. Друге - зараз прийнято закон, який на підписі в президента, який введе обов'язковий продаж, тому що не секрет, що більше 9 млрд доларів США зосереджено в банків на їх субрахунках за кордоном. Це гроші наших експортерів, це гроші клієнтів, які отримали їх, але з тих чи інших причин, не продають їх», - сказав Дубохвіст.

При цьому він пояснює апокаліптичні прогнози в пресі тим, що таким чином видання краще продаються. «Газета, де на першій сторінці написано, що всі ваші гроші продадуть, продається в 30 разів краще, ніж газета, в якій на першій сторінці буде написано, що з вашими грошима буде все гаразд», - сказав він.

Директор департаменту нормативно-методологічного забезпечення банківського регулювання та нагляду НБУ Наталія Іваненко вважає за доцільне розміщення вільних коштів на депозитах саме в цей час, в період найбільш високих депозитних ставок.

«Нинішні відносно високі процентні ставки - ситуативні. Процентні ставки залежать від депозитної політики кожного конкретного банку. Депозити з високими процентними ставками не превалюють у депозитних продуктах більшості українських банків. Високі ставки пов'язані із загостренням конкурентної боротьби на вітчизняному банківському ринку. Крім цього, так уже склалося, що ставки за депозитними вкладами традиційно підвищуються перед виборами», - сказала вона.

Іваненко підкреслила, що з урахуванням стабілізації політичної ситуації, контрольованої ситуації в банківській системі логічно було б очікувати зміни тенденції на ринку процентних ставок.

У понеділок, 12 листопада, курс гривні на міжбанку оновив черговий трирічний мінімум, опустившись до 8,25 грн/долар. !zn

Читайте також:

Українці в жовтні купили валюти на 2,2 млрд дол, ледь не побивши рекорд 2008 року

Експерти розповіли, що чекає курс долара після виборів


Міжнародні експерти прогнозують 9 грн за долар до грудня

Українці міняють гривневі депозити на валютні

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі