У першому тендері до Олімпіади-2022 вже виявили корупцію

Поділитися
ДП «Олімпійська надія-2022» скасувало тендер на розробку техніко-економічного обґрунтування для проведення зимової Олімпіади-2022 в Україні.

Про це йдеться у «Віснику державних закупівель».

Згідно з офіційним обґрунтуванням, «здійснення закупівлі стало неможливим внаслідок непереборної сили». Закупівлю скасували рішенням комітету з проведення конкурсних торгів ДП ​​«Олімпійська надія-2022» від 1 листопада.

У той же час, французька компанія ABEST, що брала участь у торгах, ще 26 вересня 2011 року подала скаргу на процедуру проведення закупівлі до Антимонопольного комітету.

У ній скаржник просив «призупинити процедуру закупівлі у зв'язку з перевіркою правоохоронними органами членів комітету з конкурсних торгів та представників учасника торгів Klenkhart&Partner Consulting на предмет виявлення в їхніх діях ознак злочину, а також з метою недопущення здійснення корупційних дій з боку зазначених осіб».

Як зазначається у листі Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ до представників ABEST від 4 листопада, «за результатами перевірки вбачаються окремі ознаки правопорушень у сфері службової діяльності».

Антимонопольний комітет рішенням від 7 листопада 2011 року відмовив у розгляді скарги з причини того, що замовник (ДП «Олімпійська надія-2022») встиг визнати торги такими, що не відбулися.

Переможцем тендеру на розробку ТЕО для зимової Олімпіади-2022 в Україні була австрійська компанія Klenkhart&Partner Consulting.

Ціна пропозиції склала 425 тисяч євро. Термін виконання робіт - 55 днів.

За інформацією, розміщеною на сайті Держагентства з інвестицій, двоє учасників торгів не подали документації, яка відповідає вимогам закону.

У той же час, під час процедури розкриття конкурсних пропозицій було оголошено, що всі учасники подали повний пакет документів.

Найнижчу ціну (155 000 євро) запропонувала французька компанія Albertvilloise d'etudes et de services techniques.

Відзначимо, що львівський губернатор Михайло Цимбалюк оцінює у 22 млрд гривень виконання Україною всіх умов, щоб мати можливість подати заявку на проведення зимової Олімпіади 2022 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі