В уряді визнали, що не зможуть виконати план доходів держбюджету-2012

Поділитися
Глава Мінекономіки запевняє, що сьогоднішніх бюджетних доходів вистачить на виплату всіх захищених статей, і боргів з пенсій і зарплат не буде. Хіба що "є ризик" недофінансування частини капітальних видатків.

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко вважає, що план доходів державного бюджету на 2012 рік виконано не буде.

"Більш вичерпна інформація є в Міністерства фінансів. На сьогодні вже можна напевно сказати, що план доходів бюджету на 2012 рік виконано не буде", - сказав він журналістам у рамках конференції KyivPost Tiger Conference у Києві у вівторок, 27 листопада.

- Уряду стає важче наповнювати бюджет: зростання доходів припинився

Як повідомлялося, ситуація у держфінансах стає все складнішою. За даними Держказначейства, приріст доходів загального фонду держбюджету у січні-жовтні склав 8,9%, тоді як в річному кошторисі закладено приріст на 18%.

Порошенко також уточнив, що у грудні секвестр (скорочення видатків - ред.) бюджету ніколи не проводився. "У Бюджетному кодексі описано, що це проводиться за підсумками 9-ти місяців. За підсумками 9-ти місяців такої ситуації не було і фактично ми не змінювали прогнози на той час", - сказав він.

Глава МЕРТ також підкреслив, що у IV кварталі 2012 року відбулося різке падіння цін на основну продукцію українського експорту (метал, на 15% - ред.), що значним чином вплинуло на показники виконання бюджету.

"Але я абсолютно впевнений, що сьогоднішніх бюджетних доходів достатньо для того, щоб профінансувати всі захищені статті, тобто, я не бачу загрози в Україні у 2012 році заборгованості з зарплат, пенсій і соціальних виплат, але є ризик недофінансування частини капітальних видатків", - пояснив Порошенко.

- Економіка і держбюджет: як знайти прихований ресурс


Як раніше визнавав в інтерв'ю для ZN.UA міністр фінансів Юрій Колобов, основні нарікання експертів МВФ викликали підсумки 2012 року.

При цьому він також запевнив, що надходження доходів бюджету до кінця року може бути забезпечено завдяки «запасним» варіантам і запевнив, що «особливих проблем з пошуком альтернативних джерел» не буде.

Як відомо, незважаючи на очевидний спад в економіці, уряд до останнього часу не ініціював жодного перегляду закладених в бюджетному законі прогнозних показників і секвестру самого бюджету. !zn

Читайте також:

Очевидне вірогідне

Рада НБУ рекомендувала Кабміну закривати «дірки» в держбюджеті грошима населення

Янукович дозволив закривати тимчасові «дірки» в бюджеті новими боргами

Азаров розповів економістам, що буде в Україні після «стабільності»

Українська економіка до кінця року не зросте до рівня офіційних прогнозів. Експерти не виключають рецесії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі