У Росії вилучили 32 тонни «забороненого» українського сиру, більше 120 тонн затримано на кордоні

Поділитися
© bellwetherfarms.com
Росспоживнагляд готовий направити своїх фахівців в Україну для інспекції підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок. Між тим, у Росії з торгових мереж продовжують вилучати український сир.

На території Росії контролюючі органи припинили реалізацію 32 тонн сиру з України, більше 120 тонн продукту не пустили до РФ прикордонники. Офіційна причина - невідповідність українського сиру російським стандартам якості.

Про це повідомив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко.

Онищенко розповів, що Росспоживнагляд готовий у березні направити своїх фахівців в Україну для інспекції підприємств, які збираються постачати сир на російський ринок.

"При наявності офіційної згоди і гарантій ми готові направити туди бригаду фахівців для ревізії цих підприємств, щоб прийняти рішення про можливість допуску", - сказав керівник Росспоживнагляду.

«Ми були готові поїхати і цього тижня», - повідомив він. Але, за його словами, Україна не підтвердила готовність прийняти інспекції Росспоживнагляду.

Оніщенко сказав, що у Росії з торгових мереж продовжують вилучати український сир, який заборонений до обігу через невідповідність російському технічному регламенту на молоко. «Всього на території Росії припинена реалізація 32 тонн сиру. Дослідження тривають», - повідомив він.

Раніше він сказав, що ще більше 120 тонн українського сиру затримано на кордоні і не допущено в РФ.

Як повідомлялося, з 7 лютого російська сторона ввела заборону на ввезення в країну сирів деяких українських виробників. В результаті Україна більш ніж наполовину скоротила постачання сиру в Росію через претензії до якості продукції з боку санітарної служби РФ. !zn

Читайте також

Україна оголосила «молочну війну» Білорусі

Україна поскаржиться на Росію до СОТ за обмеження імпорту українських сирів

Росія заборонила сири ще чотирьох українських заводів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі