У вересні бензин може подорожчати на 15-20 копійок

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Кабмін 10 вересня має намір обговорити ситуацію з цінами на бензин. Експерти вже заявили, що подорожчання уникнути не вдасться.

Вперше за останніх два місяці на українських АЗС подорожчав бензин, у середньому на 9-11 копійок, знову переваливши за 11 грн за літр (А-95 у столиці продавали по 11.05). Експерти кажуть, що є передумови і до подальшого подорожчання «горючки». На щастя, незначні.

«На світовому ринку ціни у серпні зросли на 10%. Запаси дешевого палива вичерпуються, відбуваються нові закупівлі. Протягом вересня ціни можуть зрости ще на 15-20 коп», - вважає директор консалтингової групи «А-95» Сергій Куюн. А ось на думку директора центру «Психея» Сергія Сапегіна, зростання цін якщо і буде, то невелике.

«Це копійки на тиждень. Масового зростання по країні немає, - говорить Сапегін. - Останнім часом спостерігалося подорожчання нафти, але зараз ціна знизилася. Та й оператори бояться піднімати вартість, тому що споживач зараз дуже примхливий, і ціна є основним показником при прийнятті рішення».

«У понеділок планується засідання за участю міністра Бойка, де одним із питань буде цінова ситуація і що далі робити», - сказав глава секретаріату експертно-аналітичної групи Кабміну з питань ринку нафтопродуктів Михайло Міндреску. !zn

Читайте також:

Виробництво якісного бензину в Україні відклали до 2020 року

Янукович схвалив обов’язкове додавання біоетанолу в бензин

Україна гальмує перехід на нові стандарти якості бензину через інтереси вітчизняного бізнесу

Янукович схвалив введення плаваючої ставки акцизу на нафтопродукти

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі