В Україні непомірно високі ціни на житло, - ООН

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Головна проблема - енергоємність. За даними Світового банку, витрата енергії на квадратний метр житлової площі в Україні удвічі вища, ніж той самий показник у Західній Європі.

Житло в Україні коштує непомірно дорого, і це при тому, що в країні відчувається його нестача. До таких висновків прийшли в Європейській економічній комісії ООН.

Зокрема, відповідно до індексу, що враховує ціни на житло у прив'язці до середньої заробітної плати, Київ наближається до таких мегаполісів, як Нью-Йорк і Лондон і обганяє Москву, наголошується в повідомленні ООН

У зв'язку з цим комісія має намір провести оцінку стану житлового сектору в Україні, який потребує реформи. За словами профільного міністра Анатолія Близнюка, співпраця з ООН має вилитись у розробку стратегічних документів і законів, що стосуються розвитку житлового сектору.

"Головна проблема - енергоємність. За даними Світового банку, витрата енергії на квадратний метр житлової площі в Україні удвічі вища, ніж той самий показник у
Західній Європі. Незважаючи на зростання цін на паливо, споживання енергії в житловому секторі не знижувалося за останні 20 років", - пояснюють в ЄЕК.

В ООН також наголосили, що вважають, що країна володіє хорошим потенціалом для розробки та здійснення ефективної житлової політики.

Нагадаємо, як повідомляло раніше ZN.UA, в Україні приховане субсидування ЖКГ становить близько 10 млрд грн на рік. !zn

Читайте також:

Азаров пообіцяв "економне" житло по $500 за квадрат

Близнюк: Доведеться дуже постаратися, щоб знизити ціни на нерухомість

У Києві провалилася програма відмови від ЖЕКів

У Дніпропетровську вже будують дешеве житло мікрорайонами

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі