В Україні на кожну вакансію претендують 6 безробітних

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
За матеріалами вибіркових досліджень економічної активності населення, средньонаціональний рівень безробіття на початку 2012 р. становив 7,9%.

У травні на одне вакантне робоче місце в Україні припадало 5,6 кандидатур, тоді як у квітні цей показник становив 6,4 особи на місце. Такі дані навела Державна служба статистики.

Офіційний рівень безробіття в травні зберігся на квітневому рівні 1,7% від працездатного населення. На кінець травня в Україні зареєстровано 464,8 тис. безробітних, заявили в Держстат. Минулого ж місяця їх було 486 тис., пише "Сегодня".

Кількість безробітних, які отримали допомогу від держави у квітні, становила 340,2 тис. осіб, середній розмір допомоги на одного безробітного цього місяця становив 965 грн.

- За останні півроку українці стали шукати роботу на 30% частіше

Зазначимо, що екс-міністр економіки Богдан Данилишин у своїй статті для ZN.UA навів інші дані щодо становища на ринку праці. За його словами, в середньому в регіонах пропозиція робочої сили перевищує попит у 30 разів, зокрема в Івано-Франківській області - у 329, Волинській - в 137, Львівській - в 103 рази. Від 20 до 50% безробітних у регіонах не працюють більше 1 року.

За матеріалами вибіркових досліджень економічної активності населення, средньонаціональний рівень безробіття на початку 2012 р. становив 7,9%, на початку 2011 р. - 8,1%, а на початку 2009 р. - 6,4%.

Міжнародна організація праці вважає, що безробіття в Україні втричі вище за офіційні дані. ! Zn

Читайте також:

Доходи жителів різних регіонів України відрізняються більш ніж на 70%

5 млн українців працюють нелегально, - Азаров

Українцям старше 45 років будуть видавати по 11 тисяч гривень на зміну фаху

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі