В Україні нарахували майже 2,3 тис. мільйонерів

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
У податковій підвели підсумки кампанії "Декларування-2012". Виявилося, що більше половини українських мільйонерів прописані всього у трьох областях: переважно в Києві - 916, у Донецькій області - 271 і в Дніпропетровській - 216 осіб.

Доходи за 2011 рік на рівні більше 1 млн грн задекларували 2 тис. 291 особа, що на 754 більше, ніж у 2010 році. Загальна сума отриманого зазначеними громадянами України склала 15,1 млрд грн, що на 5,3 млрд грн перевищує показник минулого року.

Про це повідомив сьогодні на прес-конференції, присвяченій підсумкам кампанії "Декларування-2012" директор департаменту оподаткування фізичних осіб Державної податкової служби України В'ячеслав Бусарєв.

За його словами, деклараційна кампанія 2012 року свідчить про підвищення рівня податкової свідомості серед населення - добровільне бажання відзвітувати про свої доходи демонструють все більше українців.

Згідно з озвученими цифрами, станом на 1 червня декларації про доходи до податкових органів подали 624,6 тис. громадян, що на 17 тис. більше, ніж в 2011 році. Сума задекларованого доходу громадянами в 2012 році становить 36,6 млрд грн - на 12,4 млрд грн більше, ніж у минулому році.

"Найбільші суми задекларованих громадянами доходів зафіксовані в місті Києві - 9,5 млрд грн, у Донецькій області - 6,6 мільярдів гривень, у Дніпропетровській області - 2,3 і в Одеській області - 2,1 млрд грн", - сказав Бусарєв .

Також, за його словами, найбільша питома вага у структурі задекларованих громадянами доходів припадає на доходи, отримані у вигляді спадщини (подарунків), продажу цінних паперів (корпоративних прав), іноземних доходів, від продажу і оренди рухомого та нерухомого майна.

"Окремо слід зазначити, що в поточному році 2291 фізична особа задекларувала доходи, що перевищують 1 млн грн., що на 754 більше, ніж торік. У попередньому році їх було 1537. Загальна сума отриманого доходу зазначеними громадянами становить 15,1 мільярда гривень, що на 5,3 мільярда більше, ніж торік", - розповів Бусарєв. За його словами, найбільше мільйонерів - у місті Києві (916 осіб), у Донецькій області - 271, у Дніпропетровській - 216. !zn

Читайте також:

Податкова відкрила в Києві окремий VIP-офіс для великого бізнесу

У Львівській області за рік удвічі збільшилася кількість мільйонерів

У Донецькій області кількість мільйонерів збільшилася на 54%

За два роки при владі міністри збільшили свої сумарні доходи вчетверо

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі