Великобританія: Вихід з Євросоюзу став би "економічним самогубством"

Поділитися
Великобританія здійснить "економічний суїцид", якщо перестане брати активну участь у визначенні політичного курсу Євросоюзу (ЄС), передає Reuters. З такою заявою виступив сьогодні заступник прем'єр-міністра Великобританії, лідер ліберальних демократів Нік Клегг, передає Reuters.

Так Клегг прокоментував пропозицію групи парламентаріїв щодо проведення загальнонаціонального референдуму з питання виходу з ЄС. Нагадаємо, палата громад парламенту Великобританії відхилила цю ініціативу. За підсумками голосування 483 члени парламенту висловилися проти, 111 осіб підтримали дану ідею. При цьому з тих, хто голосував за проведення референдуму, виявилося 80 консерваторів, які не погодилися з рішенням свого лідера Девіда Кемерона, який висловлювався проти.

Аби заспокоїти незадоволених парламентаріїв, Кемерон пообіцяв використовувати право вето кожного разу, коли положення статутних договорів ЄС будуть під загрозою зміни у рамках програми фінансової допомоги Греції.

Рядові британці побоюються, що рішення лідерів єврозони негативно позначаться на мешканцях Сполученого Королівства, і відмовляються від перспективи вкладати гроші у порятунок зони євро від боргової кризи. Так, згідно з опитуваннями, лише 35% британців вважають членство в ЄС сприятливим для країни.

На думку Клегга, перегляд статутних договорів ЄС може затягнути країни блоку у непотрібну ідеологічну війну і відвернути їх від важливих економічних проблем. Клегг виступає за відмову від зміни початкових статутів, однак підкреслює, що на цій підставі залишати ЄС недоцільно. "У такому випадку ми можемо опинитися без підтримки партнерів і втратити довіру інвесторів, яка вкрай необхідна в часи ринкової нестабільності", - заявляє Клегг.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі