Угорщина підвищила ставку ПДВ до найвищого рівня в Євросоюзі

Поділитися
Парламент Угорщини схвалив проект закону, що передбачає, зокрема, підвищення в країні ставки податку на додану вартість з 25% до 27%, що робить її найвищою серед усіх 27 країн Європейського союзу.

На початку тижня уряд Угорщини офіційно звернувся до Європейського союзу і МВФ за новою фінансовою допомогою, посилаючись на якусь угоду з ними щодо превентивного кредитування. В умовах боргової кризи в Європі це дозволило б країні уникнути можливого зниження рейтингу її суверенних боргових зобов'язань нижче "інвестиційної" категорії. На сьогодні вони перевищують цей рівень на одну позицію.

Зокрема, міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's вже заявило про можливе зниження кредитного рейтингу Угорщини ще до кінця листопада.

У 2008 році Угорщина, також звернувшись за фінансовою допомогою до міжнародних організацій, отримала кредити МВФ, Світового банку і Євросоюзу на загальну суму 20 млрд євро.

Ставки податку на додану вартість у країнах Європейського союзу складають від 15% (в Люксембурзі і на Кіпрі) до 25% (у Швеції та Данії).

Нагадаємо, напередодні Європейська комісія офіційно попередила п'ять держав ЄС, які наступного року ризикують порушити бюджетну дисципліну, про неприпустимість подібного розвитку подій. Серед цих країн була і Угорщина.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі