Угорщина виходить з проекту газопроводу Nabucco на користь «Південного потоку»

Поділитися
Про вихід компанії MOL з проекту Nabucco повідомив прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан. У самій MOL не підтвердили і не спростували повідомлення про свій вихід.

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан повідомив, що найбільша нафтогазова компанія країни MOL виходить з проекту зі спорудження газопроводу Nabucco, покликаного послабити залежність Євросоюзу від постачань газу з Росії.

Відповідаючи на запитання журналістів у Брюсселі ввечері у понеділок, 23 квітня, Орбан зазначив, що Nabucco має труднощі, і угорська компанія MOL покидає його.

Сама компанія MOL в розісланому 23 квітня електронному повідомленні відзначила, що з Nabucco пов'язано занадто багато невизначеностей, які важко ігнорувати, проте не підтвердила і не спростувала повідомлень про свій вихід з цього проекту. Представник Nabucco Крістіан Долезал також заявив, що від MOL і її акціонера FGSZ поки не надходило жодної інформації про вихід компанії з Nabucco.

Іншими учасниками консорціуму Nabucco є німецький концерн RWE і австрійська нафтова компанія OMV. Вартість проекту оцінюється в 10,4 млрд дол. Передбачається, що з 2017 року по газопроводу Nabucco буде щорічно надходити з каспійського регіону до Австрії до 31 млрд кубометрів газу. Однак реалізація цього проекту вже неодноразово відкладалася через відсутність гарантованих постачальників палива.

Повідомляючи про вихід MOL з Nabucco, Віктор Орбан одночасно вказав на важливість альтернативного газпромівського проекту «Південний потік», по якому російський газ планується постачати в Європу через територію Угорщини. «Росіяни стають все більш активними у справі реалізації «Південного потоку», тому в Угорщині є дуже прості економічні причини для того, щоб приєднатися до цього проекту», - пояснив він. !zn

Читайте також:

Поставки газу по Nabucco почнуться у 2018 році

Турецький гамбіт у «газовій» партії: про переможців і переможених

«Газпром» заявляє, що не відмовиться від «Південного потоку», навіть отримавши українську ГТС

Туреччина і Азербайджан створюють консорціум для будівництва газопроводу до Європи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі