Виробництво якісного бензину в Україні відклали до 2020 року

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Міненерговугілля пропонує відкласти заборону на використання бензину "старого" ​​стандарту Євро-3 до 2017 року. Нові стандарти Євро-4 пропонується ввести в обіг до 2021 року, а термін для Євро-5 взагалі не обмежений. Таким чином в уряді вкотре гальмують введення в Україні нових підвищених стандартів якості бензину.

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України пропонує дозволити використання автомобільних бензинів і дизельного палива стандарту (екологічного класу) Євро-3 до кінця 2016 року, а стандарту Євро-4 - до кінця 2020 року.

Разом з тим термін для введення в обіг автомобільних бензинів класу Євро-5 не обмежений.

Відповідний проект постанови уряду "Про затвердження Технічного регламенту щодо вимог до автомобільних бензинів, дизельного, суднового та котельного палив", розроблений Міненерговугілля, розміщений на сайті міністерства в четвер, 30 серпня.

- Україна гальмує перехід на нові стандарти якості бензину через інтереси вітчизняного бізнесу


Крім цього, проект техрегламенту дозволяє ще три роки з дня набрання ним чинності допускати в обіг раніше виготовлене паливо.

Нагадаємо, Україна вже неодноразово відкладала повний перехід на підвищені стандарти якості бензину, кожні півроку продовжуючи дію старих. "Останній" раз набули чинності нові стандарти якості для виробництва бензину в Україні - "Євро-4" і "Євро-5" повинні були з 1 липня цього року. Таке паливо містить менше сірки та інших шкідливих речовин у порівнянні з паливом стандартів "Євро-2" і "Євро-3", що дозволяє продовжити ресурс двигуна.

Раніше джерело в Міненерго пояснювало це тим, що високий попит на низькоякісне і більш дешеве паливо спостерігається з боку сільгоспвиробників. !zn

Читайте також:

Хто платить за «дешевий» бензин?

В Україні будуть додавати в бензин біоетанол

АМКУ вимагав від заправок зробити А-95 більш доступним


У боротьбі держави за зниження витрат громадян, останні переплатили за бензин півмільярда

Ціни на паливо змусили українців в 2011 році суттєво знизити його споживання

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі