Власники грецьких облігацій отримають страховку

Поділитися
© football.ua
Міжнародна асоціація свопів і деривативів визнала, що в ході реструктуризації Грецією держборгу відбулася «кредитна подія». Власники страхових полісів на грецькі облігації отримають відповідні виплати.

Після того як Афіни оголосили про реструктуризацію суверенного боргу країни, кредитори отримали право на виплати страховки по кредитних дефолтних свопах. Міжнародна асоціація свопів і деривативів (ISDA) ввечері в п'ятницю, 9 березня, вирішила, що в результаті нинішньої реструктуризації грецького боргу сталася «кредитна подія», тобто позичальник порушив свої зобов'язання без досягнення необхідного згоди з боку кредитора.

Таким чином, власники страхових полісів на грецькі облігації мають отримати відповідні виплати. Загальна сума виплат складе більше 3 мільярдів доларів.

Організація на своєму сайті пояснила цей крок тим, що, незважаючи на високий відсоток кредиторів, які погодилися взяти участь у програмі реструктуризації держборгу Греції, Афіни мають намір примусити відмовитися від своїх вимог усіх власників облігацій відповідно до грецького права. У зв'язку з цим Греція вже прийняла закон, що заднім числом поширюється на старі облігації, так звану норму колективної дії, що дозволяє примусити меншість кредиторів до обміну боргу.

Раніше Греція офіційно оголосила результати пропозиції з обміну держоблігацій, що належать приватному сектору. Загалом до обміну пред'явлені папери на 172 млрд євро, тобто 83,5% від загальної кількості державних облігацій (206 млрд євро) на руках у приватного сектора, включаючи папери, випущені в рамках міжнародного чи іноземного права. Зокрема, до обміну добровільно пред'явлені папери, регульовані законодавством Грецької республіки, на 152 млрд євро, або 85,8% від загальної кількості таких облігацій. !zn

Читайте також

80% приватних кредиторів Греції погодилися на реструктуризацію боргу


Європейський центробанк ще більше знизив прогноз зростання економіки єврозони в 2012 році

Єврогрупа схвалила виділення Греції 35,5 млрд евро

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі