Влада Греції здасть в оренду 40 незаселених островів

Поділитися
У списку значаться острови площею від 500 квадратних метрів до трьох квадратних кілометрів. Вони можуть бути здані в оренду на термін від 30 до 50 років.

Грецьке приватизаційне агентство (HRADF) визначило 40 незаселених островів, які становлять інтерес для туризму і можуть бути здані в оренду на термін від 30 до 50 років, повідомив виконавчий директор відомства Андреас Тапранціс.

Співробітники HRADF обстежили 562 з 6000 грецьких островів.

"Ми визначили острови, які знаходяться поруч з материком, на яких добре розвинена інфраструктура і які не становлять загрози для національної безпеки", - сказав чиновник. Він не пояснив, яка інфраструктура може бути на незаселених островах.

У списку значаться острова площею від 500 квадратних метрів до трьох квадратних кілометрів.

Тапранціс зазначив, що для здачі островів в оренду треба прийняти відповідний закон.

Низка місцевих ЗМІ повідомляє, що питання про купівлю грецьких островів вивчає Ізраїль для будівництва військово-морської бази в цій стратегічно важливій точці Середземномор'я.

З 2010 року, коли Греція вперше звернулася за допомогою до ЄС і МВФ через неможливість виплачувати зовнішній борг, повідомлення про "розпродаж грецьких островів" неодноразово з'являлися в міжнародній пресі.

Влада Греції постійно спростовувала цю інформацію.

У серпні ліворадикальна опозиційна партія СІРІЗА, яка програла червневі вибори в Греції правоцентристської партії "Нова демократія" партії Антоніса Самараса лише з невеликим відривом, звинуватила уряд у підготовці розпродажу островів. СІРІЗА посилалася на інтерв'ю прем'єр-міністра Греції французькій газеті Le Monde.

Офіційний представник уряду Сімоса Кедікоглу заявив, що газета помилково інтерпретувала слова грецького прем'єр-міністра, який говорив не про продаж, а про використання островів.

Кабінет також поширив цитату з інтерв'ю прем'єра, яка говорить: "У нас немає приватних островів, тільки невеликі кам'яні острівці, незаселені, що є частиною архіпелагів. Якщо немає проблем з національною безпекою, ці острівці можна комерційно використовувати. Мова ні в якому разі не йде про їхній розпродаж, а про те, щоб перетворити нежилу землю на капітал, який може принести доходи за правильну ціну". !zn

Читайте також:

Греція знайшла новий спосіб порятунку економіки - вимагати від Німеччини відшкодувати збитки від нацистської окупації

Від Греції вимагають ввести шестиденний робочий тиждень

Греція може збанкрутувати вже у вересні

Німеччина відмовить Греції в новій допомоги, якщо Афіни не активізують реформи

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі