Світовий банк погіршив прогноз зростання економіки України в 2013 році

Поділитися
© World Bank / flickr.com
Всесвітній банк залишив прогноз щодо зростання ВВП України у 2012 році на рівні 2,5%, знизивши його на наступний рік з 4,0% до 3,8%. Експерти впевнені, що для стабільного зростання країнам, що розвиваються, необхідно зосередитися на проведенні реформ.

Світовий банк (СБ) прогнозує, що світова економіка в 2012 році зросте на 2,5%, сповільнившись у порівнянні з 2,7% в 2011 році, говориться в червневій доповіді банку «Глобальні економічні перспективи» (Global Economic Prospects).

У березні цього року Світовий банк знизив свій прогноз для світової економіки до 2,5% з 3,2% через посилення кризових тенденцій в єврозоні та ослаблення підйому в інших регіонах світу.

У червневій доповіді ця оцінка залишена без зміни.

Разом з тим оцінка підвищення світового ВВП на 2013 рік знижена до 3% з березневих 3,1%.

"Відновлення напруженості в європейських країнах з високим рівнем доходів звело нанівець позитивні результати, отримані в перші чотири місяці поточного року, коли відзначалося відновлення економічної активності як в країнах, що розвиваються, так і в розвинених країнах, а інвестори стали демонструвати більшу готовність йти на ризик. Починаючи з 1 травня ситуація на ринках стала втрачати стабільність", - відзначається в доповіді СБ.

Економіка єврозони, за оцінками фахівців міжнародної організації, втратить 0,3% у 2012 році, проте в наступному році зростання відновиться до 0,7%.

У США очікується зростання ВВП на 2,1% цього року і на 2,4% в наступному.

Особливу увагу у доповіді Світовий банк приділив групі країн, що розвиваються, закликавши їх знову акцентувати увагу на стратегії розвитку у середньостроковій перспективі і бути готовими до погіршення ситуації.

- Зростання ВВП України у I кварталі 2012 року сповільнилося до 2%

"У середньостроковій перспективі волатильність на світових ринках капіталу і в настроях інвесторів, швидше за все, буде зберігатися, а це ускладнить завдання з вироблення економічної політики. В таких умовах країнам, що розвиваються, слід зосередитися на проведенні реформ, які забезпечують підвищення продуктивності, а також інвестиції в інфраструктуру, замість того, щоб реагувати на щоденні зміни у світовій кон'юнктурі", - заявив директор групи аналізу перспектив розвитку СБ Ханс Тіммер.

Станом на поточний момент ситуація в більшості країн, що розвиваються, не погіршилася до тієї, що спостерігалася в останньому кварталі 2011 року, вважають у СБ.

Світовий банк очікує зростання ВВП Китаю на 8,2% в 2012 році і на 8,6% в 2013 році. !zn

Читайте також:

Мінекономрозвитку не збирається міняти макропрогнози

Світовий банк дав Україні сім рекомендацій

Світовий банк назвав головні уроки останніх років роботи в Україні

СБ погіршив прогноз зростання ВВП України у 2012 р. до 2,5%

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі