Янукович їде до Москви знову говорити про Митний союз

Поділитися
Потепління українсько-російських відносин триває. За деякими даними, вже 17-18 грудня у рамках ще не анонсованого візиту президента Януковича до Москви може початися розворот вектора інтеграції України.

Президент України Віктор Янукович 17-18 грудня 2012 року збирається відвідати Москву. Як повідомляє видання "Коммерсант-Украина" з посиланням на власні джерела, під час цього візиту одним із головних питань порядку денного українсько-російських переговорів стане можливість участі України у східному інтеграційному процесі.

Москва оптимістично оцінює перспективи зближення з Києвом. "Ми ведемо велику роботу з Україною, намагаючись переконати українське керівництво увійти у Митний союз. Будемо сподіватися, що до 2015 року це завдання буде вирішено", - заявив радник президента РФ Сергій Глазьєв, який у 2009-2012 роках обіймав посаду відповідального секретаря МС.

Експерти також вважають, що шанси на зближення України з Митним союзом Росії, Білорусі і Казахстану в умовах величезного дефіциту бюджету та невизначеності європейських перспектив стають все більш реальними.

У той же час, інші експерти дотримуються думки, що заяви про можливий вступ у МС ніколи не переростуть у конкретні дії. Вони пояснюють це тим, що проти зближення з Росією виступають найбільші українські фінансово-промислові групи, що підтримують контакт з президентом і його адміністрацією та побоюються за свій бізнес.

Втім, джерела видання не бачать такої небезпеки. "Міф про те, що великий бізнес боїться економічної інтеграції з Росією, не базується на логіці. Вступ до МС не означає, що, припустимо, мої активи стають підконтрольні Кремлю. Вони залишаються на українській території, і на них як і раніше поширюються українське, а не російське законодавство", - заявив виданню раніше один із членів уряду Миколи Азарова.

Як відомо, в Ашгабаті Янукович заявив про необхідність "приєднуватися до деяких положень Митного союзу, до тих правил, які є в МС".

Раніше перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський підкреслив, що питання про вступ України до Митного союзу Росії, Білорусі і Казахстану перебуває поза законом. Він нагадав, що в національному законодавстві чітко визначена європейська перспектива України.

У відповідь на це прем'єр-міністру Азарову довелося виправдовуватися в Москві перед російським прем'єром Дмитром Медвєдєвим, що таке твердження є всього лише «думкою окремого міністра, яке не відображає точку зору українського уряду». !zn

Читайте також:

Клінтон підозрює, що під маркою Митного союзу Росія запускає процес «радянізації»


У Митному союзі вирішили, що більше всіх їм заважають США, ЄС і Україна

Міністр юстиції підтвердив, що вступити до Митного союзу можна на референдумі

Майже 70% прихильників Партії регіонів хочуть до Митного союзу з Росією

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі