Янукович знайшов "точку дотику" газових інтересів Росії та України

Поділитися

Президент України Віктор Янукович відзначає, що в разі зменшення ціни на російський газ відпаде необхідність терміново шукати альтернативні джерела поставок.

Про це глава держави заявив українським журналістам після переговорів з президентом Росії Володимиром Путіним у Москві у вівторок, 15 травня.

«Сьогодні ситуація є такою, що Росія є і залишається нашим головним партнером, і нам потрібно думати, як жити сьогодні, завтра і післязавтра. Тому переговори переговорами - ми працюємо з Туркменістаном, і Азербайджаном, тому що нас не влаштовує ціна на російський газ», - сказав Янукович.

«Як тільки ми отримаємо нормальну ціну, необхідність такої не буде. Поки склалася ситуація, яка заганяє нас в такий глухий кут, я б не сказав, що в глухий кут, але ми зобов'язані займатися диверсифікацією», - сказав Янукович.

За його словами, коли Україна буде мати альтернативні джерела поставок газу, можна буде вибирати з тих, хто дасть кращу ціну.

Пошук альтернативних постачальників газу зараз більш важливіше ніж питання його ціни, - Хорошковський

Він зазначив, що Україна не відмовляється від співпраці з російськими партнерами, які розуміють, що «ми не маємо таких грошей, щоб платити за такий дорогий газ».

При цьому Янукович зазначив, що Росія зацікавлена ​​продавати Україні "більше газу" і, враховуючи це, інтереси кожної зі сторін в якийсь із точок будуть збігатися.

"Чим більше - тим краще. Тобто, і тут наші інтереси в якійсь точці будуть збігатися", - сказав Янукович.

«Коли це буде, ми побачимо. Вчора були переговори з «Газпромом», і міністр Бойко був тут, сьогодні вони (міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко і голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер - ред.) не розлучаються і ходять поруч як брати», - сказав Янукович і зазначив, що переговори з російською стороною тривають.

Крім того, на зустрічі Янукович і Путін обговорили створення тристороннього газотранспортного консорціуму за участю України, РФ і Європи.

Він зазначив, що Україна не в змозі модернізувати свою ГТС самостійно і зберегти її як ефективну систему, яка надійно буде поставляти газ в Європу. «Ми на цю тему також поговорили - інтерес зберігається, але, безумовно, про це потрібно буде говорити тоді, коли ми будемо мати оцінку», - зауважив глава української держави.

Нагадаємо, що у вівторок, 15 травня, в Москві проходить неформальний саміт СНД, в якому візьме участь і президент України Віктор Янукович. Як повідомлялося, саміт СНД проводиться для спілкування в неформальній обстановці Путіна і його колег з країн СНД, оскільки на інавгурацію президента РФ 7 травня глави держав не запрошувалися. !zn

Читайте також:

Війна з Іраном підніме ціну газу для України до $700

Купувати російський газ у Німеччині дешевше, ніж у «Газпрому», - Азаров


Азаров пообіцяв не розмінювати незалежність України на дешевий газ Росії


Газові контракти з РФ 2009 несуть загрозу нацбезпеці України, - РНБО

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі