Янукович звинуватив в уповільненні економіки зимові морози

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
На зустрічі з іноземними та українськими інвесторами Янукович повідомив, що в істотному падінні темпів зростання ВВП винні сильні зимові морози. Між тим, економіка почала сповільнюватися набагато раніше, а морози тільки допомогли їй залишитися на плаву.

Президент України Віктор Янукович відзначає зростання ВВП після «складної зими». Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради вітчизняних та іноземних інвесторів.

«Цього року ВВП становить близько 2%, але, враховуючи те, що зима була надзвичайно складною, темпи зростання рівня економіки дещо підвищуються вже з квітня, і у травні ми бачимо, що економіка трохи більш динамічно починає розвиватися», - сказав Янукович.

Нагадаємо, що начальник Укргідрометцентру Микола Кульбіда не побачив у лютневих морозах нічого екстраординарного. За його словами, значно більш екстремальні погодні умови неодноразово фіксувалися в Україні протягом останніх років.

Тенденції до уповільнення зростання економіки в Україні намітилися ще влітку минулого року, а у грудні 2011 року промислове виробництво вперше після кризи 2008-2009 рр.. пішло в мінус. З початку 2012 року промвиробництво знаходиться на стадії стагнації. І лише холодна погода врятувала промвиробництво від падіння у лютому 2012 року (за рахунок зростання у виробництві і розподілі електроенергії, газу та води).

На початку року щонайменше у два рази скоротилося зростання ВВП - до 2,5%, і міжнародні фінансові організації не очікують його прискорення. !zn

Читайте також:

Янукович визнав уповільнення економіки


Промвиробництво в Україні як і раніше знаходиться у стадії стагнації

Кульбіда: Морози цієї зими в Україні - далекі від екстремальних

Азаров запевняє, що нинішня зима неймовірно холодна. Синоптики думають інакше

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі