Янукович схвалив введення плаваючої ставки акцизу на нафтопродукти

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Поточні ставки акцизного податку приймаються в якості базових на період до кінця 2012 року. При цьому до базової ставки щодекади буде додаватися або відніматися (в залежності від середньої вартості нафти Brent (DTD) на біржі ICE за попередню декаду) коригуюча сума, яка не може перевищувати 50% базової ставки.

Президент України Віктор Янукович підписав закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.

Згідно з документом, поточні ставки акцизного податку приймаються в якості базових на період до кінця 2012 року.

При цьому до базової ставки щодекади буде додаватися або відніматися (в залежності від середньої вартості нафти Brent (DTD) на біржі ICE за попередню декаду) коригуюча сума, яка не може перевищувати 50% базової ставки.

Відповідно до закону, при середній біржовій ціні нафти нижче $105/баррель до базової ставки буде додаватися коригуюча сума, що розраховується як різниця між $105 і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-євро" за відповідну декаду і кількості барелів на тонні - 7,62). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде збільшено.

При середній біржовій ціні нафти в межах $105 - $125/баррель коригування базової ставки проводитися не буде.

При середній біржовій ціні нафти вище $125/баррель від базової ставки буде відніматися коригуюча сума, що розраховується як різниця між $125 і біржовою ціною (з урахуванням курсу "долар США-євро" за відповідну декаду і кількості барелів на тонні - 7,62). Тобто, в цьому випадку акцизний податок буде знижений.

Згідно з документом, ставки акцизного податку на бензини авіаційний, паливо для реактивних двигунів та скраплений газ коригуванню не підлягають.

Центральний орган виконавчої влади, який забезпечує реалізацію державної політики в нафтогазовому комплексі, повинен публікувати значення корегуючої суми та середньої ціни одного бареля нафти Brent (DTD), що склалася на біржі ICE в попередній декаді, не пізніше 13:00 першого дня поточної декади.

Як повідомлялося, Верховна Рада 15 травня ухвалила закон про введення плаваючої ставки акцизного збору з нафтопродуктів.

За відповідний законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України (№ 10379) проголосували 247 народних депутатів. !zn

Читайте також:

Ціни на бензин в Україні прив'язали до світових цін на нафту

Хто платить за «дешевий» бензин?

Автозаправкам заборонили продавати брендовий бензин

Частина АЗС «не помітила» подорожчання бензину

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі