Янукович підтримує продаж землі іноземцям - це світова практика

Поділитися
Президент відзначив, що прийнятий парламентом закон дозволяє іноземним компаніям та інвесторам викуповувати тільки ту землю, на якій вони будують свої підприємства. «А всі інші розмови навколо цього питання є безпідставними», - додав він.

В іноземців повинна бути можливість купувати землю під підприємствами, які вони будують в Україні - це світова практика. Про це 10 жовтня заявив президент України Віктор Янукович, коментуючи ухвалений парламентом відповідний закон.

«Є стурбованість, що українську землю скуплять іноземці, у яких є величезні кошти. Закон це забороняє безпосередньо. Закон дозволяє іноземним компаніям та інвесторам викуповувати тільки ту землю, на якій вони будують свої підприємства. Це загальносвітова норма, яка є в світі, і вона повинна бути в Україні. Тому що ми будуємо сучасну країну. А всі інші розмови навколо цього питання є безпідставними», - заявив Янукович, якого цитує Ліга.net.

- Іноземцям дозволили купувати землю в Україні

Президент також зазначив, що земельна реформа, насамперед, направлена на інтереси сільгосптоваровиробника. «І доти, поки ми не завершимо громадське обговорення, ми ніяких кроків, які б не підтримувалися саме селянами, робити не будемо», - пообіцяв він.

Нагадаємо, 2 жовтня Верховна Рада України розширила коло осіб, які можуть купувати землю несільськогосподарського призначення, додавши в нього підприємства. За закон «Про внесення змін до Земельного кодексу України щодо набуття права власності на землю» проголосували 234 картки народних депутатів.

Згідно з документом, іноземці зможуть купувати землю «в межах населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна та для спорудження об'єктів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності відповідно до законодавства України».

Крім того, вони зможуть купувати землю «за межами населених пунктів у разі придбання об'єктів нерухомого майна». !zn

Читайте також:

Рада не підтримала продовження мораторію на продаж сільгоспземель


Азаров сумнівається, що продавати землю почнуть вже в січні

Литвин заспокоїв: Продаж землі дозволять вже після виборів

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі