Янукович запропонує вкладникам Сбербанку СССР залишити гроші на депозитах у банках

Поділитися
© Андрій Товстиженко, DT.UA
Президент визнав, що зараз не вигідно роздавати людям обіцяну 1 тис. гривень, і влада зацікавлена ​​залишити ці гроші в банках, для чого має намір запропонувати механізм, що дозволяє "залишити вклади у банках і на цьому заробляти".

Влада має намір запропонувати механізм, який дозволить вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР не забирати належну їм 1 тис. грн компенсації, а залишати її на депозитах.

Про це заявив президент України Віктор Янукович на зустрічі з керівництвом парламенту і лідерами фракцій більшості у Києві у вівторок, 13 березня.

"Ми будемо пропонувати механізм, який дозволятиме більшу частину цих коштів залишати на депозитах і на цьому заробляти", - сказав Янукович.

Нагадаємо, раніше перший заступник голови адміністрації президента України Ірина Акімова заявляла, що змушувати людей залишати на рахунках у банку ці кошти ніхто не буде. За словами Акімової, банки, які будуть видавати компенсації, зможуть запропонувати вкладникам "вигідні умови і високі процентні ставки", і якщо люди вважатимуть їх привабливими, то зможуть залишити свої гроші у цих банках.

Як повідомлялося, 7 березня президент Віктор Янукович, серед інших "передвиборчих пряників" виборцям, пообіцяв відновити виплати вкладникам Ощадбанку СРСР у розмірі до 1 тис. грн. За його оцінками, це торкнеться близько 5,4 млн осіб, для чого буде потрібно знайти у бюджеті близько 6 млрд.грн. !zn

Читайте також:

«Вітіну тисячу» всім і відразу забрати не вийде

Янукович оприлюднив прейскурант на передвиборчі «хабарі» виборцям

Нацбанк обіцяє не вмикати «друкарський верстат» для реалізації передвиборчих обіцянок Януковича

Економіст: Обіцянка Януковича про повернення вкладів Ощадбанку СРСР - нездійсненна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі