Янукович надав власникові "Смарт-холдингу" Новінському українське громадянство

Поділитися
Янукович постановив прийняти до громадянства України російського бізнесмена Новінського як особу, що має видатні заслуги перед Україною.

Відомому бізнесменові, президенту і співвласнику "Смарт-холдингу" Вадиму Новінському, який народився у Російській Федерації та проживає у м.Києві, надано громадянство України за видатні заслуги перед країною.

Відповідний указ президента Віктора Януковича №360 від 29 травня оприлюднено на сайті глави держави 1 червня.

Інвестиційна діяльність групи компаній "Смарт-холдинг" (Київ) сфокусована на вкладеннях в Україну, країни СНД і Європи. Найбільшою інвестицією групи є 23,75% участь в капіталі міжнародної вертикально інтегрованої гірничо-металургійної групи "Метінвест", яка об'єднує 27 підприємств в Україні, Європі та США з виручкою в 2011 році $14,2 млрд. Партнером "Смарта" з цього холдингу є СКМ українського бізнесмена Ріната Ахметова, якій належить 71,25% "Метінвесту".

На початку цього року "Смарт" заявив про створення галузевих холдингів Smart Energy, Smart Maritime Group і Smart Development для диверсифікації бізнесу, зберігаючи основним напрямком групи металургію. Крім того холдинг володіє активами у фінансовому секторі, контролюючи банки "Юнекс" і БМ Банк, а також активами в сільському господарстві та переробці.

В кінці 2010 року в ході боротьби за нафтогазову компанію Regal Petroleum на лондонській фондовій біржі офіційно повідомлялося, що партнером В.Новінского зі "Смарт-холдингу" є російський громадянин Андрій Клямко. !zn

Читайте також:

Виявилось, що половину ІСД придбав Абрамович

Бізнес про другу хвилю кризи: «Краще грошики поки потримати»

Росія вирішила побудувати в Миколаєві базу для ремонту атомних підводних човнів

Ахметов купив 50% акцій «Запоріжсталі»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі